FinansWatch

Kursgevinster fra sektorsamarbejde øger forventningerne hos Møns Bank

Det er særligt kursgevinsterne fra sektorsamarbejdet i DLR, der trækker læsset i Møns Banks regnskab for årets første ni måneder, fortæller direktøren til FinansWatch.

Flemming Jensen, direktør i Møns Bank | Foto: PR/Møns Bank

Flemming Jensen, direktør i Møns Bank, er godt tilfreds med det regnskab, banken for nylig præsenterede for årets første ni måneder. Den samlede bundlinje nyder godt af særligt positive kursreguleringer og færre nedskrivninger. 

Særligt kursgevinsterne fra sektorsamarbejdet DLR er med til, at banken endnu en gang opjusterede forventningerne til årets resultat før skat til intervallet 35-40 mio. kr. 

“Den medvirkende årsag til det positive resultat er de færre nedskrivninger og de positive kursreguleringer. Kursbevægelserne i tredje kvartal kommer særligt fra vores sektoraktier i DLR,” fortæller Flemming Jensen til FinansWatch.

Kursreguleringer for bankens tredje kvartal ender på 3,6 mio. kr., viser regnskabet. Resultatet for kvartalet lyder på 10,7 mio. kr. efter skat, hvilket er stort set uændret fra samme kvartal sidste år.

Direktøren påpeger, at i og med at DLR selv har opjusteret sine forventninger til årsresultatet, viser det sig også i regnskabet for Møns Bank.

“Derfor er der gode indtægter fra formidling af realkreditlån via samarbejdet med DLR. Ligesom det er sektoraktierne, der giver gevinsten, da vi ikke traditionelt ellers har haft en særlig stor aktiebeholdning.”

Når DLR giver overskud, stiger selskabets egenkapitalen, og den egenkapitalstigning vil automatisk vise sig i form af en værdistigning på de aktier, Møns Bank og andre banker ejer, forklarer direktøren.

Udover de positive takter på kursreguleringerne har banken også færre nedskrivninger end forventet ved årets begyndelse. I tredje kvartal isoleret har Møns Bank nedskrivninger for knap 80.000 kr.

“Vi spejler det samfund, der omgiver os. Kunderne har det generelt bedre økonomisk, og det kommer også til udtryk i vores reservationer på udlånet, og vi har væsentligt mindre nedskrivninger, end vi har budgetteret med,” lyder det fra direktøren, der understreger:

“Tredje kvartal har isoleret været bedre end forventet på både kursgevinster og nedskrivninger.”

Møns Bank opjusterer igen forventningerne til årets resultat

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs