FinansWatch

Fed-chef venter renteforhøjelse i december og mindst to i 2019

San Francisco-chef i Federal Reserve regner med, at banken vil hæve sin rente igen til december og samtidig hæve den yderligere mindst to gange i 2019.

Chefen for den amerikanske centralbank Federeal Reserves distrikt i San Francisco, Mary Daly, forventer, at banken vil hæve sin rente igen til december og samtidig hæve den yderligere mindst to gange i 2019.

"Det ville ikke overraske mig, hvis vi er nødt til at gå op igen til december og mindst et par gange mere næste år. I min modelforventning, tror jeg, det vil være nødvendigt," sagde Mary Daly i et interview med Bloomberg News.

Hun er dog mere usikker på, hvordan rentestien derefter ser ud, ligesom det også er usikkert, hvor den neutrale rente vil ligger.

I forbindelse med rentemødet i september, hvor centralbanken senest hævede renten til intervallet 2,00 til 2,25 pct., var flertallet af bankens chefer dog af den overbevisning, at den neutrale rente for den amerikanske økonomi lå i 3,00 pct. I juni var tallet på 2,90 pct.

"Jeg føler mig ikke bekymret omkring inflationen. Jeg er faktisk lettet over, at den er kommet tilbage til målet, og jeg er optimistisk omkring, at den vil blive omkring målet," sagde Mary Daly omkring prisudviklingen i USA's økonomi.

Federal Reserve har et mål om en inflation på 2,0 pct. om året.

I sidste uge fastholdt Federal Reserve sin rente på sit novembermøde. Federal Reserve har dog hævet den toneangivende rente ved tre lejligheder tidligere i år - i marts, juni og september. Alle gangene har været med den nuværende formand for centralbanken, Jerome Powell, i spidsen.

Powell afløste i februar den tidligere centralbankchef Janet Yellen og er udpeget af præsident Donald Trump.

Federal Reserve har løftet sin rente seks gange i alt, siden præsident Donald Trump, der har været stærkt kritisk over for den stigende rente og centralbankens kurs, indtrådte i embedet i januar 2017.

Federal Reserve har hævet sin rente otte gange, siden den startede den igangværende stramningscyklus i december 2015.

Mary Daly er i 2018 medlem af Federal Reserves styrekomite, Federal Open Market Committee (FOMC), som bestemmer renten.

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs