FinansWatch

Sydbank og Rockwool kan erstatte Nordea og Bavarian i C25

Aabenraa-banken kan være på vej ind i C25-indekset.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

I starten af december offentliggør Nasdaq OMX Nordic, der driver fondsbørsen i København, den næste revision af det danske eliteaktieindeks, C25. Og baseret på handlen med de største danske aktier i perioden fra primo juni til primo november kan der være to ændringer på vej i eliteindekset.

Her ser det nemlig for nuværende ud til, at Bavarian Nordic og Nordea ryger ud af eliteindekset for i stedet at gøre plads til Sydbank og isoleringskoncernen Rockwool.

C25-indekset sammensættes ved at kigge på de 35 største selskaber på børsen i Danmark baseret på free float-markedsværdi - altså værdien af de aktier, der er i fri handel. Heraf tages de 25 mest omsatte papirer, der kommer til at udgøre eliteindekset.

Den nye sammensætning af C25-indekset offentliggøres af Nasdaq i starten af december, og indeksets revidering træder i kraft på den første handelsdag efter den tredje fredag i måneden.

Det vil i år sige torsdag den 27. december, idet børsen har lukket i juledagene.

Sydbanks aktie høvler ned efter regnskab: "Selvfølgelig ville jeg da gerne ændre på det"

Sydbank-boss: Ingen påbud fra Finanstilsynet omkring hvidvask

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs