FinansWatch

Nordea-topchef: "Vi bliver banket som konsekvens af den bank, vi var"

Casper von Koskull ser ændringer i finanssektorens måde at arbejde på, efter flere skandalesager har rettet et kritisk lys mod branchen. "Vi skal som industri være ydmyge omkring vores fortid, hvor alt bestemt ikke blev gjort på en måde, som lever op til dagens normer," siger han til Berlingske.

Casper von Koskull, adm. direktør, Norda. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen

En række skandalesager såsom Panama Papers, hvidvask og sagen om udbytteskat har sat finanssektoren i et kritisk lys. Men sektoren er i gang med at forandre sig, lyder det fra Nordeas topchef, Casper von Koskull, i et interview med Berlingske Business.

Topchefen mener bl.a., at der er ved at ske et skifte væk fra, om man "kan gøre" en given ting, til om man "bør gøre" det. Han mener desuden, at en del af den kritik, som bankerne udsættes for i disse år, trækker tråde tilbage til den kritik, der har ramt branchen tidligere – eksempelvis i kølvandet på finanskrisen.

"Vi får en del tæsk i disse tider. Det er ikke alt sammen fair, men det er fint nok. Vi bliver banket som konsekvens af den bank, vi var. Vi vil gerne snakke mere om den bank, vi er i dag. Vi skal som industri være ydmyge omkring vores fortid, hvor alt bestemt ikke blev gjort på en måde, som lever op til dagens normer. Men vi vil også gerne være stolte over den bank, vi er i dag," siger Casper von Koskull til Berlingske Business.

Nordea kom bl.a. i skudlinjen i 2016, da bankens rolle i Panama Papers blev oprullet.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs