FinansWatch

Udgift til nyt it-system skæmmer regnskaber hos flere banker

Flere banker er blevet påvirket af udgifter til udviklingen af en ny kapitalmarkedsplatform hos Bankdata.

Bankdatas domicil | Foto: Bankdata

Udgifter til udvikling af en ny kapitalmarkedsplatform hos Bankdata, der er en finans-it-virksomhed ejet af ni danske banker, har påvirket flere af disses nyligt offentliggjorte regnskaber.

Både Nordfyns Bank og Skjern Bank, der begge præsenterede regnskab for årets tredje kvartal torsdag, har således været nødsaget til at nedskrive forventningerne til årets resultat med direkte henvisning til ekstraomkostningen.

Nordfyns Bank forventer ekstraudgifter på 5-10 mio. kr. til udviklingen af en ny kapitalmarkedsplatform og har derfor ændret sine forventninger til basisindtjening for hele året til 40-50 mio. kr. fra tidligere 50-60 mio. kr.

Skjern Banks forventning til basisresultatet "påvirkes af ekstraordinær IT-omkostning på 13 mio. kr." og lyder nu på 120-130 mio. kr. mod tidligere 135-145 mio. kr.

Jyske Bank nævner også Bankdata i sit regnskab. Her bemærkes det dog bare, at der hidtil er "afholdt udviklingsomkostninger på i alt 687 mio.kr., hvoraf ca. 290 mio. kr. vedrører Jyske Bank. Jyske Bank aktiverer og udgiftsfører disse omkostninger forventeligt over 5 år med start i tredje kvartal 2018".

Tre af bankerne bag Bankdata - Djurslands Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn og Sydbank - nævner ikke ekstraudgifter til it-systemet i deres regnskaber.

Blandt ejerne bag Bankdata udestår endnu regnskaber fra tre banker. Det drejer sig om Alm. Brand Bank, Kreditbanken og Ringkjøbing Landbobank, som alle præsenterer resultater fra tredje kvartal i næste uge.

Bankdirektør Lars Frank Jensen fra Kreditbanken ønsker ikke at kommentere, hvorvidt en sådan ekstraomkostning vil være at finde i regnskabet, som præsenteres på mandag.

Samme melding lyder fra Ringkjøbing Landbobank, som kommer med regnskab onsdag. Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Alm. Brand.

Bankdata blev stiftet i 1966 og leverer it-løsninger til den finansielle sektor, herunder udvikling af net- og mobilbank og kredit- og rådgivningsværktøjer. De ni banker, som ejer selskabet, er også kunder her.

Nordfyns Bank nedjusterer på grund af udviklingsomkostninger

Datacentral foretager stor fyringsrunde

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs