FinansWatch

Danskerne er delte i spørgsmålet om deltagelse i bankunion

En afstemning foretaget i forbindelse med debat om fremtidens EU viser, at danskerne er delte, når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal gå med i bankunionen.

Foto: Virginia Mayo/Ritzau Scanpix

I den forløbende weekend var EU's fremtid til debat i Odense ved en såkaldt folkehøring, som Folketingets Europaudvalg havde arrangeret.

I forbindelse med arrangementet blev der også foretaget en afstemning blandt 400 repræsentativt udvalgte danskere, når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal gå med i bankunionen.

Her svarede ca. 38 pct., at Danmark skal med i EU’s bankunion, mens 41 pct. svarede nej. 21 pct. svarede "ved ikke." Det fremgår af en meddelelse udsendt af Folketinget søndag.

I forbindelse med arrangementet udtalte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han hælder til, at Danmark bør gå med i bankunionen.

"Der er mere og mere, der tyder på, at det vil være klogt at gå med i bankunionen. Vi ser flere og flere banditter i habitter, som laver grænseoverskridende økonomisk kriminalitet," sagde Løkke ifølge Ritzau ved mødet.

Regeringen afventer dog en rapport om spørgsmålet, der kommer til efteråret 2019, som skal bruges som grundlag for den endelige afgørelse om deltagelse i bankunionen.

Løkke hælder mest til et dansk ja til bankunionen

Løkke vil bekæmpe hvidvask med bankunion – men unionens tilsyn har hænderne bundet

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs