FinansWatch

EU-kommissær: Den danske finanssektor har lidt skade på sit omdømme

Det har skadet hele den danske finanssektor, at Danske Bank er blevet centrum for en international hvidvaskskandale. Det siger EU's retskommissær til Finans.

Foto: Europa-Kommissionen/Georges Boulougouris

Hele den danske bankverden har fået ridser i lakken af sagen om mulig hvidvask for milliarder i Danske Banks estiske filial. Det siger EU's tjekkiske retskommissær, Věra Jourová, i et interview med Finans, hvor hun også kritiserer det danske finanstilsyn.

"Danmark må nu arbejde hårdt på at få sit omdømme tilbage. Det er et hårdt slag for den danske finanssektors omdømme," siger hun til erhvervsmediet og understreger, at det efter hendes opfattelse ikke er europæiske regler, der har svigtet, men derimod den svage håndhævelse af dem hos finanstilsynene i Danmark og Estland.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs