FinansWatch

I morgen skal Europas banker til stress-eksamen

Fredag aften skal Europas største banker, herunder Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank, til eksamen i, hvor godt bankerne er i stand til at håndtere en hård recession. Det kan de fleste formentlig. Men med varierende resultater, der kan få betydning for bankernes fremtidige finansieringsomkostninger og kursudvikling.

I morgen vil EU's fælles banktilsyn offentliggøre resultatet af en stresstest af EU's største banker. En tilsvarende test laver Nationalbanken (billedet) to gange årligt. | Foto: /ritzau Scanpix/Carsten Snejbjerg

Fredag vil det europæiske banktilsyn, EBA, og de nationale tilsynsmyndigheder i EU, herunder Finanstilsynet, offentliggøre resultaterne af en stor stresstest, der gennemføres hvert andet år.

Formålet er at vurdere, hvor godt bankerne er i stand til at håndtere en hård recession, hvor arbejdsløsheden stiger, bolig- og aktiepriser falder, og bankerne derfor må forvente at skulle tære på de opsparede økonomiske reserver.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs