Finanstilsynet har kæmpet med medarbejderflugt

Finanstilsynet har kæmpet med en høj personaleomsætning i flere år. Det kan have gået udover tilsynets arbejde, vurderer flere over for Finans.
Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead
Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Finanstilsynet har i perioder haft så stor udskiftning blandt medarbejderne, at det kan have haft indflydelse på tilsynets evne til at kontrollere bankerne. Det skriver Finans på baggrund af tal, som viser, at 16,7 pct. af staben i snit er blevet udskiftet årligt siden 2006. I de værste år er lidt over fjerde medarbejder forsvundet, skriver erhvervsmediet.

Ifølge en ekspert i personalepleje hos CCN Cope Consulting Networks, så fortæller en høj omsætning af ansatte, at der er et problem i virksomheden. CBS-professor Jesper Rangvid vurderer desuden, at udskiftningen kan have drænet Finanstilsynet for ekspertise. Tallene kommer på et tidspunkt, hvor Finanstilsynet er til debat, efter at tilsynet ifølge flere iagttagere har svigtet ved ikke at skride hårdere ind over for Danske Bank i hvidvaskskandalen.

Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, fortæller til Finans, at tilsynet har svært ved at konkurrere med lønningerne i det private erhvervsliv. Han mener dog, at udskiftningen af medarbejdere er et akut problem.

"Det er gennem de sidste par år lykkedes at få personaleomsætningen ned på et niveau, hvor det ikke er ødelæggende for tilsynsarbejdet," siger Jesper Berg til mediet.

Tilsyn strammer praksis over for banker 

Minister: Finanstilsynet er for passivt i kontrol med banker

Finanstilsynet har undladt at bruge skrappe midler mod banker 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også