FinansWatch

Inkassofirmaer oplever stor interesse fra banker

Banker frasælger dårlige betalere i stor stil til inkassofirmaer, som forudser, at der vil blive skruet endnu mere op for salget.

Foto: /ritzau/Lærke Posselt

For nylig solgte Nordea 12.000 kundesager til det norske inkassobureau B2Holding. Ifølge flere inkassofirmaer vil bankerne skrue op for salget af dårlige betalere. Det skriver Berlingske Business.

"Der er en større appetit på at sælge lån til os, end vi har set tidligere, og jeg tror, at vi nu vil se et skifte inden for bankerne, fra at man har serviceret de dårlige betaler selv, til at man i højere grad vil sælge de dårlige betalere fra," lyder det blandt andet fra Morten Engelbæk, administrerende direktør for Lowell, der er et af Danmarks største inkassobureauer.

I forbindelse med Nordeas salg af den omtalte kundeportefølje skyldte kunderne samlet set banken 2,9 mia. kr., men inkassofirmaet måtte blot hoste op med 300 mio. kr. for porteføljen.

Hos Nordea udtaler Mads Skovlund, bankdirektør med ansvar for privatkunder, at banken erkender, at den ikke har været dygtig nok til at hjælpe kunder i gældsproblemer.

Antallet af dårlige betalere falder for tredje år i træk

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs