FinansWatch

Mistænkte for valuta-manipulation frifundet i New York

Tre mænd, som var mistænlt for at have manipuleret med valuta på de internationale markeder, er fredag blevet frikendt ved en domstol i New York.

Foto: /ritzau/AP/Seth Wenig

Tre britiske mænd er fredag blevet frikendt for at manipulere med de internationale valutamarkeder, som dagligt har en handelsvolumen på 5100 mia. dollar, ved en føderal domstol i New York.

De tre mænd, Richard Usher, Rohan Ramchandani og Christopher Ashton, som er blevet kaldt "kartellet", var anklaget for at have manipuleret med valutamarkederne ved at aftale spotpriser på euro og dollar i et chatrum på internettet i perioden fra 2007 til 2013, skriver Bloomberg News.

Mændene havde risikeret op mod ti års fængsel hver, hvis de var blevet dømt skyldige, og ifølge Bloomberg News fældede de alle tre da også en tåre, da de blev frikendt.

De tre mænd blev frikendt, selv om en række banker, herunder deres tidligere arbejdsgivere, har erklæret sig skyldige i den samme manipulation. Blandt andet har JPMorgan, Citigroup, Royal Bank of Scotland og Barclays erkendt uregelmæssigheder og betalt 2,5 mia. dollar i bøder. UBS slap for bøde, da den schweiziske bank i sin tid oplyste myndighederne om den omtalte praksis.

Ifølge Bloomberg News har 12 finansielle institutioner i alt betalt 11,8 mia. dollar i bøder samt udbetalt 2,3 mia. dollar i erstatninger til kunder på grund af den samme ulovlige praksis. De engelske myndigheder opgav dog tidligere, i modsætning til de amerikanske, at retsforfølge individuelle handlere.

"De vil blot vende tilbage til det gode gamle samme. Det er business as usual, alle gør det," kommenterede Mayra Rodriguez Valladares, en tidligere valutaanalytiker for Federal Reserve i New York, over for Bloomberg.

Richard Usher arbejdede tidligere for JPMorgan, Rohan Ramchandani var ansat hos Citigroup, og Christopher Ashton var førhen chef for spothandel med valuta hos Barclays.

USA anklager ansatte i storbanker for valutamanipulation

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs