FinansWatch

Overblik: Her er de tunge retssager mod bankfolk

Statens selskab har foreløbig brugt 323 millioner kroner på at føre otte forskellige retssager mod bankfolk.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Fredag er der afsagt dom i en af de retssager, som det statslige selskab Finansiel Stabilitet har rejst efter krak i otte pengeinstitutter.

Retsopgøret er dyrt. Foreløbig har Finansiel Stabilitet (FS) brugt mere end 323 millioner kroner på at føre sagerne.

Her er status på de otte sager:

* Eik Bank Danmark. Direktion, bestyrelse og revisor blev afkrævet 250 millioner kroner. Østre Landsret har fredag dømt fire af de sagsøgte til at betale 28,6 millioner.

* Capinordic Bank. I et forlig blev der betalt 70 millioner kroner i oktober 2013. I Østre Landsret blev tre chefer derefter afkrævet 400 millioner. Dommen i oktober 2015 lød på 90 millioner. Begge parter har anket til Højesteret, som i november behandler sagen. FS har reduceret kravet til 185 millioner.

* Amagerbanken. 11 blev sagsøgt. FS krævede 900 millioner. Retten i Lyngby frifandt alle i juni 2017. FS har anket til Østre Landsret og nedsat kravet til 375 millioner. Ankesagen indledes i januar næste år.

* Roskilde Bank. Direktion, bestyrelse og revision blev afkrævet en milliard. Østre Landsret frifandt alle i november 2017. FS har anket til Højesteret. Kravet er nu reduceret til 375 millioner.

* Ebh bank. Direktion, bestyrelse og revision er sagsøgt for op til 700 millioner. Siden efteråret 2017 har Vestre Landsret holdt retsmøder. Dommen ventes i andet halvår 2019.

* Eik Bank Færøerne. Syv personer er sagsøgt for 150 millioner. Retten på Færøerne havde første retsmøde i januar i år. Dommen ventes i 2019.

* Løkken Sparekasse. Syv afkræves 275 millioner. Vestre Landsret har første retsmøde 7. januar.

* Andelskassen JAK i Slagelse. Direktør og bestyrelsesformand er sagsøgt for 14 millioner. Retten i Glostrup behandler sagen.

Kilder: Retsdokumenter, Finansiel Stabilitets årsrapport, Ritzau.

Bankchefer dømmes til at betale 28 millioner 

Staten har droppet krav om 1,3 milliarder i sager mod bankchefer 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs