FinansWatch

Nordea har nu modtaget dokument om hvidvaskanklager

Tidligere i dag onsdag afviste topchef i Nordea, Casper von Koskull, at banken skulle have set de dokumenter, som viser, at banken ikke har levet op til hvidvaskreglerne. Nu har Nordea modtaget dokumenterne.

Topchef i Nordea, Casper von Koskull. | Foto: Jens Henrik Daugaard

Nordea afviste tidligere onsdag, at storbanken skulle have set de dokumenter, der ifølge hedgefonden Hermitage Capital Management viser, at banken ikke har levet op til hvidvaskreglerne.

Senere samme dag kan storbanken omvendt fortælle, at den nu har fået tilsendt et dokument. Det stammer fra hedgefonden, som William Browder, der også er kendt i medierne som "hvidvaskjæger", er chef for.

Det bekræfter Nordea på sin hjemmeside, hvor det ikke fremgår, hvem der præcist har sendt dokumentet til banken.

"Tidligere i dag, den 24. oktober, i forbindelse med offentliggørelse af resultaterne for tredje kvartal fortalte Nordeas administrerende direktør, Casper von Koskull, til medierne, at Nordea ikke har set rapporten."

"Efterfølgende har vi modtaget, hvad der ser ud til at være et dokument, eller dele af det, fra Hermitage Capital Management, som oprindeligt er blevet sendt til de svenske myndigheder. Vi har modtaget dokumentet fra en kilde, der ingen forbindelse har til myndighederne. Vi vil vurdere dokumentet og give vores syn på det til de relevante myndigheder," skriver Nordea.

/ritzau/FINANS

Nordeas topchef: Vi skal fortsat levere på omkostningerne

Koskull: Bankerne har undervurderet hvidvask

Nordea har fremgang i sin danske detailbankforretning

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs