FinansWatch

Skatteminister kræver svar om tysk tavshed om udbyttesvindel

Tysk politi havde information om, at Danmark var et muligt mål for svindel, tre år før Skat fik sat prop i. Skatteminister Karsten Lauritzen vil spørge sin tyske kollega, om hvorfor oplysningerne ikke blev videregivet.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Det er ikke kun for almindelige borgere, at det ser mærkeligt ud.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) undrer sig også over, hvorfor Danmark tilsyneladende ikke blev advaret, da tysk politi tilbage i 2012 beslaglade dokumenter, der tydede på, at skattesvindlere anså Danmark som et muligt offer.

"Det har jeg tænkt mig at spørge min tyske kollega om. Så vi kan få frem i lyset, hvad der ikke og hvad der burde være sket med orientering mellem Danmark og Tyskland," siger Lauritzen.

Det er DR, der har bragt oplysningerne om de fortrolige tyske dokumenter frem. Den socialdemokratiske europaparlamentariker Jeppe Kofod anklager over for DR Tyskland for at have brudt EU-traktaten.

Men det er for tidligt at sige noget om, mener Karsten Lauritzen.

Det siger sig selv, at jo tidligere det danske skattevæsen får at vide at nogle forsøger at svindle os, jo tidligere har man mulighed for at sætte ind

Skatteminister Karsten Lauritzen (V)

"Man skal lige vente en postgang med at hoppe til konklusioner. Ellers risikerer man, at det bliver forhastet. Derfor vil jeg spørge min tyske kollega om en forklaring i denne her sag," siger skatteministeren.

I perioden 2012 til 2015 blev den danske statskasse lænset for mere end 12 milliarder kroner i det, der siden viste sig at være et omfattende svindelnummer med refusion af udbytteskat.

Størstedelen af svindlen skete i 2015, indtil det danske skattevæsen stoppede for al refusion af udbytteskat i august.

"Det siger sig selv, at jo tidligere det danske skattevæsen får at vide at nogle forsøger at svindle os, jo tidligere har man mulighed for at sætte ind," siger Karsten Lauritzen.

"Hvorvidt det betyder, at man kunne have sparet milliarder i udbetalt udbytteskat, det er det gode spørgsmål. Men det vil jeg drøfte med min tyske kollega."

ATP-direktør afviser nye samarbejder med Macquarie

Enhedslisten hiver minister i samråd om ATP's forbindelse til australsk storbank

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs