Nordea: Vil blive overrasket hvis hvidvaskanklager vokser

Julie Galbo, risikochef hos Nordea, fortæller i et interview med Bloomberg, at det ville overraske hende, hvis anklagerne om hvidvask i den nordiske storbank vokser (Opdateret).
Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard
AF RITZAU FINANS

Nordea vil være overrasket over, hvis anklagerne om hvidvask og mistænkelige overførsler bliver større.

Det fortæller storbanken i et interview med Bloomberg News, efter at banken de seneste dage været i søgelyset, da fonden Hermitage Capital Management mener at have identificeret mistænkelige overførsler for 1,1 mia. kr. til 365 forskellige konti i Nordeas svenske, danske, finske og norske afdeling.

Fondens chef, William Browder, har i denne uge meldt Nordea til Bagmandspolitiet, Søik, og han har ifølge nyhedsbureauet udtalt, at sagens størrelse sandsynligvis vil svulme op, når den bliver efterforsket yderligere.

Det norske bagmandspoliti, Økokrim, har også bekræftet, at det har fået en anmeldelse af Nordea. Den svenske pendant, Ekobrottsmyndigheten, ville tidligere på ugen kun sige, at det har modtaget en anmeldelse af en større bank.

Julie Galbo, der har titel af Chief Risk Officer hos Nordea, mener, at anklagerne er rimeligt forudindtagede.

"Vi er meget opmærksomme på vores historiske mangler inden for antihvidvask, men når det er sagt, så mener jeg, at det er en meget modig udtalelse," siger hun til Bloomberg News.

"Jeg ville blive overrasket," tilføjer hun.

Hermitage Capital Management har også været aktiv i sagen om hvidvask i Danske Bank, og William Browder, der også er blevet kaldt "hvidvaskjægeren" i medierne, har flere gange kritiseret Danske Bank og anmeldt banken og ansatte til politiet.

I 2015 fik Nordea en bøde på 50 mio. svenske kr., da det svenske finanstilsyn vurderede, at banken havde haft store mangler i sit arbejde for at modvirke hvidvask.

Tidligere i oktober fortalte Julie Galbo fra Nordea også til Bloomberg News, at storbanken siden har skilt sig af med mistænkelige kunder for at reducere risikoen for hvidvask gennem banken.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også