FinansWatch

Banknordik opjusterer 2018-prognosen efter medvind i nedskrivninger

En god udvikling i Banknordiks nedskrivninger på udlån får banken til at opjustere forventningerne til indtjeningen for hele året.

Foto: PR

Banknordiks kunder har det godt, og det giver lavere nedskrivninger for banken, der derfor opjusterer sine forventninger til 2018.

Nu ventes overskuddet at lande på mellem 240 og 280 mio. kr. efter skat i Banknordik, som tidligere havde en prognose på 190 til 240 mio. kr.

"Årsagen til opjusteringen af forventningerne til nettoresultatet for 2018 skyldes hovedsagligt tilbageførelser af nedskrivninger, som i årets første ni måneder udgjorde 93 mio. kr.," udtaler Banknordiks administrerende direktør, Árni Ellefsen, i en meddelelse.

Også på andre poster går det bedre for banken, som derfor nu tror, at overskuddet før nedskrivninger, engangsposter, kursreguleringer og skat vil lande i den øvre ende af det tidligere udmeldte interval: 160-200 mio. kr.

"Der er dog en potentiel risiko for, at skadesforsikringsudgifter i årets sidste kvartal kan få en vis negativ indvirkning på det endelige udfald," tilføjer Banknordik.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs