FinansWatch

Analytiker: Afvisning af direktør huer ikke investorerne

Danske Bank har brug for at få styr på sin ledelsessituation, og derfor kommer dagens nej fra Finanstilsynet til ny topchef meget ubelejligt, mener analytiker.

Mads Thinggaard fra ABG Sundal Collier.

Landets største bank, Danske Bank, har brug for at få styr på sin ledelsessituation, og derfor kommer dagens nej fra Finanstilsynet til Jacob Aarup-Andersen som ny topchef i banken meget ubelejligt. Det siger analytiker Mads Thinggaard fra ABG Sundal Collier.

Tilsynet afviste at godkende Jacob Aarup-Andersen, der i øjeblikket er med i bankens direktion med ansvar for Wealth Management, som ny administrerende direktør. Han var ellers bestyrelsens valg, men der er behov for en kandidat med mere erfaring, har Finanstilsynet fortalt Danske Bank, som nu må lede videre efter Thomas Borgens afløser.

"Danske Bank har brug for en permanent kaptajn til at stå på broen og sejle skibet igennem de her noget rørte vande. Derfor er al klarhed godt, og det får vi jo ikke noget i dag med den nyhed her," siger Mads Thinggaard til Ritzau Finans.

"Det er svært at se noget positivt i, at processen med at finde en permanent direktør trækker ud," supplerer analytikeren.

Danske Bank-aktien har øget sit kursfald oven på afvisningen og ligger ved 11.30-tiden 1,7 pct. lavere i 139,15 kr.

"Det er klart, at det er noget, der sammen med al den øvrige usikkerhed om Danske Bank bestemt ikke hjælper. Når aktien falder i dag, så fortæller det også, at investorerne ikke har lyst til at vente på klarhed," siger Mads Thinggaard.

Danske Bank er også omgærdet af stor usikkerhed omkring eventuelle bøder og andre sanktioner fra myndighederne i Estland, Danmark og USA i forbindelse med bankens store, estiske hvidvasksag. Det var også den sag, der kostede Thomas Borgen jobbet og sendte Danske Bank på jagt efter en ny topchef.

Jacob Aarup-Andersen var bestyrelsens foretrukne valg, og hvis den nu er tvunget til at lede uden for banken, kan det forlænge tidshorisonten.

"Hvis man skal hente en ekstern kandidat ind, så vil kvalificerede kandidater ofte have lang opsigelsesvarsel hos deres nuværende arbejdsgiver. Det gør det svært at finde en permanent kaptajn, som kan træde til med det samme, som jo er lige præcis det, Danske Bank har brug for. Det var også Jacob Aarup-Andersens bedste kort: At han kunne træde til med det samme," vurderer Mads Thinggaard.

Danske Bank har indtil videre forlænget Jesper Nielsen som midlertidig adm. direktør og vil ikke kommentere jagten på en ny topchef yderligere.

/ritzau/FINANS

Finanstilsynet vrager Jacob Aarup-Andersen som ny Danske Bank-topchef 

Mere fra FinansWatch

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs