FinansWatch

Bortvist direktør for firmafabrikant beskyldt for at kapre rusiske kunder

En tidligere direktør for en udskældt firmafabrikantvirksomhed, som Nordea droppede som kunde på grund af frygt for hvidvask, blev efter en fyring afkrævet at betale 50 mio. kr. Konkurs stoppede sagen. Det skriver Børsen.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Den tidligere direktør, Camilla Christiansen, for firmafabrikanten Dan Consulting Strand House, der som selskab blev droppet som kunde af Nordea, fordi banken frygtede hvidvask, blev af sin tidligere arbejdsgiver bortvist og siden beskyldt for kapre firmaets kunder. Kunderne var primært østeuropæiske selskaber med behov for danske skuffeselskaber. Det skriver Børsen på baggrund af dokumenter sendt til Sø- og Handelsretten, avisen har fået aktindsigt i.

Ifølge dokumenterne blev Camilla Christiansen, der tidligere hed Svetlana, og hendes selskab Air Lux ApS sagsøgt med krav om erstatning på 6,5 mio. euro, eller hvad der svarer til 50 mio. kr. Den sag faldt dog fra hinanden, da firmafabrikanten Dan Consulting Strand House gik konkurs i august 2017, skriver Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs