Bankaktier nyder godt af store rentestigninger

Rentestigninger skaber håb for bedre afkast på bankaktier. Sektoren stiger som den eneste i S&P 500-indekset.
AF RITZAU FINANS

Mens der var blodbad på det danske aktiemarked torsdag som følge af de kraftigt stigende statsrenter, der måske kan skabe et godt alternativ til investeringen i aktier, har særligt bankaktierne det godt med den udvikling.

Renteindtægter er nemlig den primære indtægtskilde hos de finansielle selskaber, og derfor er de stigende renter umiddelbart godt for indtjeningen i bankerne på sigt.

Mens det amerikanske S&P 500-indeks samlet set falder med 0,8 pct. efter et par timers handel torsdag, stiger banksektoren under indekset med 0,7 pct. Det er i øvrigt den eneste sektor, der er i fremgang.

Blandt enkeltaktierne er der også stigninger på 1,9 pct. til to af de store banker - Bank of America og Wells Fargo - og samlet set er det klart den finansielle sektor, der slipper bedst ud af markedsturbulensen.

Samme tendens i Europa

Kigger man til Europa, er tendensen den samme. Herhjemme var det i C25-indekset, der torsdag tog det største fald nogensinde, Jyske Bank, der slap bedst ud af den blodrøde dag med et fald på blot 0,3 pct. til 301,90 kr.

Nordea faldt med 1,1 pct. til 65,48 kr. - og dermed noget mindre end C25, der samlet bakkede med 3,7 pct.

Under det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks, der faldt med 1,1 pct. torsdag, var bankaktierne også blandt de få lyspunkter. Her steg den sektor nemlig med 0,4 pct.

Ifølge flere analytikere kan de stigende renter også betyde flere positive overraskelser blandt de amerikanske banker i regnskabssæsonen for tredje kvartal, hvor forventningerne i forvejen ikke er så høje, skriver Bloomberg News.

Blandt andet vurderer John McDonald fra finanshuset Bernstein ifølge nyhedsbureauet, at bankerne kan levere "solide resultater" i tredje kvartal.

"På grund af en svag præstation på det seneste mener vi, at sektoren kan samle noget op og indhente lidt af det tabte," skriver han blandt andet i et analysenotat ifølge Bloomberg News.

 

/ritzau/FINANS

Danske bankaktier klarer sig mindre godt end deres nordiske naboer 

Nationalbanken: Alt fortsat roligt i forhold til kronen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også