FinansWatch

Britisk bank gør sig klar til enorm USA-bøde for sanktionsbrud

Nyhedsbureauet Bloomberg News skriver, at den britiske bank Standard Chartered forbereder sig på en milliardbøde fra de amerikanske myndigheder.

Foto: /ritzau/AP/Wong Maye-E

Britiske Standard Chartered forbereder sig angiveligt på en bøde fra de amerikanske myndigheder på i omegnen af 1,5 mia. dollar, svarende til 1,15 mia. pund eller 9,7 mia. kr.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg News med henvisning til kilder tæt på sagen, som dog ikke står frem med navn og titel.

Banken har ladet iranske kunder omgå de amerikanske sanktioner mod Iran i perioden 2007 til 2012.

Oprindeligt indgik Standard Chartered en aftale med myndighederne i USA, der udskød en eventuel sag. Den aftale er for nylig blevet forlænget indtil udgangen af i år, skriver Bloomberg News.

Tidligere har BNP Paribas fået en bøde på 9 mia. dollar for sanktionsbrud, mens Commerzbank indvilligede i at betale 1,45 mia. dollar for overtrædelser i Iran.

Standard Chartered-aktien falder 24 pence, eller 3,7 pct. til 616 pence på børsen i London. Knap 10 pence af faldet kom efter Bloombergs melding.

Britisk bank får millionbøde for brud på hvidvaskregler

Barclays rygtes lun på fusion med britisk konkurrent 

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs