FinansWatch

Danske Bank skal besvare ellers ubesvarede spørgsmål i Folketinget

Når Danske Bank bliver indkaldt til offentlig høring, håber Enhedslistens finansordfører at få besvaret nogle af de mange spørgsmål, der ikke kom svar på i sidste uge i forbindelse med bankens offentliggørelse af sin interne hvidvaskundersøgelse. Det skriver Berlingske.

Rune Lund, finansordfører for Enhedslisten, her sammen med partiformand Pernille Skipper. | Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg har besluttet at kalde Danske Bank til en offentlig høring om hvisvasksagen i Estland. Ved høring håber Enhedslistens finansordfører Rune Lund at få svar på nogle af de spørgsmål, der forblev ubesvarede i forbindelse med Dankse Banks offentliggørelse af den interne hvidvaskundersøgelse af bankens non-residents-portefølje i den estiske filial.

Det skriver Berlingske.

Overfor mediet peger Rune Lund på, at flere spørgsmål fortsat er ubesvarede i bankens egen undersøgelse af sagen.

"Vi skal signalere, at vi som lovgivere i Danmark tager det her meget alvorligt, og at vi har maksimal bevågenhed omkring det. Når den største bank i Danmark er involveret i en skandale af de her groteske og historiske dimensioner, så skal vi som lovgivere have mulighed for at stille direkte og kritiske spørgsmål til det," siger han til Berlingske.

Formanden for udvalget Morten Bødskov (S) ønsker særligt at få svar på spørgsmålet om, hvordan Danske Bank kan havne i "verdenshistoriens største hvidvasksag".

I en mail til Berlingske skriver Danske Banks pressechef, Kenni Leth, at banken endnu ikke har besluttet, hvem fra banken der skal deltage i høringen.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs