FinansWatch

Finans Danmark tager råd om øget krisebuffer til efterretning

Finanssektorens lobbyorganisation tager udmelding om øget kapitalkrav til efterretning, lyder det i en meddelelse.

Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør for Finans Danmark

Finans Danmark, der er interesseorganisation for banker og realkreditinstitutter herhjemme, byder umiddelbart anbefalingen fra Det Systemiske Risikoråd om at øge den såkaldte kontracykliske kapitalbuffer velkommen.

Det er dog afgørende, at risikorådet er parat til igen at nedskalere kravene, når risici igen aftager, lyder det i en kommentar fra Finans Danmark.

"Dansk økonomi står igen stærkt, og konkurrencen mellem bankerne om kreditværdige kunder er skærpet. Det er godt for væksten, men kalder også på årvågenhed hos alle parter. Finans Danmark tager i dette lys henstillingen om at øge den kontracykliske buffer til efterretning, selv om udlånsvæksten fortsat er lav," skriver Finans Danmark i kommentaren.

Interesseorganisationen peger dog på, at det er helt afgørende, at Det Systemiske Risikoråd er parat til igen at dæmpe polstringskravene, når risici i det finansielle billede igen falder.

Samtidig er det vigtigt at se kravet i en sammenhæng med de øvrige skærpede kapitalkrav fra de nye Basel-regler.

"I takt med fremgangen i dansk økonomi er konkurrencen mellem bankerne skærpet, hvilket er godt for kunderne og væksten. Men det betyder samtidig, at vi - banker såvel som myndigheder - skal følge udviklingen nøje," siger Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør for Finans Danmark, i meddelelsen.

Den kontracykliske buffer indføres herhjemme per 31. marts næste år på 0,5 pct. Efter det seneste møde i Det Systemiske Risikoråd er anbefalingen nu, at bufferen øges til 1,0 pct. med effekt fra udgangen af september næste år.

Det Systemiske Risikoråd udgøres lige nu af direktøren for Nationalbanken, Lars Rohde, et øvrigt medlem fra Nationalbanken, to repræsentanter fra Finanstilsynet, en repræsentant fra både Erhvervsministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Finansministeriet og tre uafhængige eksperter.

Risikoråd kræver igen øget polstring i bankerne

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs