FinansWatch

Britiske banker nægter at hæve renten for sparerne

Opsparerne i de britiske banker får ikke meget ud af sidste uges renteforhøjelse.

/ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth
Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Kun en ud af 100 banker og realkreditforeninger i Storbritannien har sendt sidste uges renteforhøjelse videre til indskyderne, hvilket forårsager vrede hos flere parlamentsmedlemmer.

Det skriver The Times.

Bank of England har for nylig hævet basisrenten for blot anden gang i et årti. Renten blev løftet fra 0,5 pct. til 0,75 pct.

"Det er ikke en overraskelse, at vores banker arbejder så hårdt for at genopbygge tilliden hos kunderne, når de ignorerer den første mulighed for at give deres sparere noget tilbage. Imens går det hurtigt med at hæve priserne for udlånerne," siger Nicky Morgan, som er formand for den britiske finanskomité, til The Times.

HSBC og Barclays, to af de fem største banker, har allerede hævet realkreditten, men sparerne har ikke fået gavn af den højere rente. Lloyds følger trop den 1. september, og bankernes fremgangsmåde vil ifølge The Times sandsynligvis give mere indtjening.

Ifølge Moneyfacts, som er et forbrugsfinansieringsselskab, har 28 pct. af långiverne allerede hævet deres realkreditlån, typisk med 0,25 pct. point, mens kun 10 pct. af udbyderne af opsparingskonti har sagt, at de vil hæve satserne.

Forsiden lige nu

Maersk vil tage bid af marineforsikringsmarkedet

Containerrederiet går nu ind på marineforsikringsmarkedet med det, selskabet kalder en "udvidet ansvarsløsning", som lukker huller i uforudsete situationer. Forsikringsaktør vurderer, at produktet især vil være relevant for mindre afskibere.

Ny rapport forudser pres på kapitalforvalteres indtjening

Indtjeningen hos kapitalforvaltere vil komme yderligere under pres, forudser PWC i international rapport, og tendensen ventes også at ramme danske forvaltere, vurderer dansk partner i konsulenthuset. Hos en af landets største kapitalforvaltere kan man godt kende tendensen, men ser muligheder i en ny forretningsmodel.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere