FinansWatch

Britiske banker nægter at hæve renten for sparerne

Opsparerne i de britiske banker får ikke meget ud af sidste uges renteforhøjelse.

/ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth
Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Kun en ud af 100 banker og realkreditforeninger i Storbritannien har sendt sidste uges renteforhøjelse videre til indskyderne, hvilket forårsager vrede hos flere parlamentsmedlemmer.

Det skriver The Times.

Bank of England har for nylig hævet basisrenten for blot anden gang i et årti. Renten blev løftet fra 0,5 pct. til 0,75 pct.

"Det er ikke en overraskelse, at vores banker arbejder så hårdt for at genopbygge tilliden hos kunderne, når de ignorerer den første mulighed for at give deres sparere noget tilbage. Imens går det hurtigt med at hæve priserne for udlånerne," siger Nicky Morgan, som er formand for den britiske finanskomité, til The Times.

HSBC og Barclays, to af de fem største banker, har allerede hævet realkreditten, men sparerne har ikke fået gavn af den højere rente. Lloyds følger trop den 1. september, og bankernes fremgangsmåde vil ifølge The Times sandsynligvis give mere indtjening.

Ifølge Moneyfacts, som er et forbrugsfinansieringsselskab, har 28 pct. af långiverne allerede hævet deres realkreditlån, typisk med 0,25 pct. point, mens kun 10 pct. af udbyderne af opsparingskonti har sagt, at de vil hæve satserne.

Forsiden lige nu

Jyske: Derfor ændrer vi priserne på vores boliglån

Jyske Bank har mandag både hævet og sænket priser på sine boliglån. Det sker som et led i, at banken og BRF Kredit, der er i gang med at skifte navn til Jyske Realkredit, sammenlægger produktpaletten, efter at de to fusionerede tilbage i 2014. Vi er stadig blandt de billigste, siger Carsten Tirsbæk Madsen, direktør for privatkunder i Jyske Bank, til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere