FinansWatch

Amerikansk risikoråd advarer mod reducerede kapitalkrav

En gruppe tidligere embedsmænd, topchefer og finansielle eksperter har advaret de amerikanske myndigheder mod at reducere kapitalkravene for bankerne. Det skriver Financial Times.

I et brev fra USA's Systemiske Risikoråd, der blev offentliggjort onsdag, advarer rådet om forslaget fra Federal Reserve og det amerikanske Office of the Comptroller of the Currency (OCC) om kapitalrater, der, hvis de bliver indført, vil medføre, at "egenkapitalen i amerikanske banker vil falde væsentligt".

Risikorådet mener, at forslaget bør ændres for at beskytte finanssystemets elasticitet. Det er på trods af, at risikorådet erkender, at forslaget vil skabe ligevægt mellem USA og de globale kapitalregler.

Faren består ifølge risikorådet i at sænke kapitalkravene, når værdien for aktiver såvel som markedsværdien er på et konjunkturmæssigt højdepunkt.

Federal Reserve og OCC efterspurgte i april offentlighedens holdning til deres forslag om en forstærket, supplerende gældsandel - et kapitalkrav, der bruges af de fleste store, globale banker.

Det Systemiske Risikoråd mener i tilfældet af, at forslaget bliver en realitet, at det bør indeholde et krav til de større banker om at udstede en tilsvarende mængde af ansvarlig indskudskapital, hvis bankerne lider tab.

Forsiden lige nu

Jyske: Derfor ændrer vi priserne på vores boliglån

Jyske Bank har mandag både hævet og sænket priser på sine boliglån. Det sker som et led i, at banken og BRF Kredit, der er i gang med at skifte navn til Jyske Realkredit, sammenlægger produktpaletten, efter at de to fusionerede tilbage i 2014. Vi er stadig blandt de billigste, siger Carsten Tirsbæk Madsen, direktør for privatkunder i Jyske Bank, til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere