FinansWatch

DF: Bankerne bør hjælpe nødlidende landmænd

Partiformand Thulesen Dahl opfordrer danske banker til at vise samfundssind og hjælpe tørkeramte landmænd.

/ritzau/Scanpix/Liselotte Sabroe
Kristian Thulesen Dahl Foto: /ritzau/Scanpix/Liselotte Sabroe

Dansk Folkeparti opfordrer bankerne til at bakke op om landbruget, der er presset af sommerens hedebølge, som har budt på ekstrem tørke landet over.

Det siger partiformand Kristian Thulesen Dahl på et pressemøde i forlængelse af partiets sommergruppemøde i Sønderborg.

"Vi vil komme med en klar opfordring til bankerne, der skovler penge ind, om at de viser samfundssind," siger Kristian Thulesen Dahl.

Allerede i sidste måned har et flertal i Folketinget bestående af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet givet landmændene en hjælpende hånd.

Det kommer dog kun de økologiske landmænd til gode, der midlertidigt må sænke grovfoderandelen uden at miste deres økologiske status.

Det skal hjælpe landmændene til at fodre de dyr, der normalt ville spise græs på markerne.

Ifølge Landbrug & Fødevarer risikerer landmændene et tab på op mod 4,5 milliarder kroner, hvis de ikke modtager hjælp til at håndtere den ekstreme tørke.

Ifølge DF skal bankerne nu træde til.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Jyske: Derfor ændrer vi priserne på vores boliglån

Jyske Bank har mandag både hævet og sænket priser på sine boliglån. Det sker som et led i, at banken og BRF Kredit, der er i gang med at skifte navn til Jyske Realkredit, sammenlægger produktpaletten, efter at de to fusionerede tilbage i 2014. Vi er stadig blandt de billigste, siger Carsten Tirsbæk Madsen, direktør for privatkunder i Jyske Bank, til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere