FinansWatch

Danske banker er blevet bedre polstret mod fremtidige problemer

Ifølge en ny artikel i finanstidsskriftet Finans/Invest er de danske banker blevet betydeligt bedre polstret, målt ved et markedsbaseret solvensmål.

Ifølge en alternativ soliditetsopgørelse lavet af lektor Johannes Raaballe fra Aarhus Universitet, er Grønlandsbanken den sikreste børsnoterede bank i Danmark. Foto: Leiff Josefsen

De danske banker blev betydeligt bedre polstret i 2017, målt ved hjælp af et alternativt, markedsbaseret solvensmål. Det skriver Berlingske Business.

"Der er finansiel stabilitet i Danmark, og risikoen for, at det går galt for bankerne, er blevet markant mindre," siger lektor Johannes Raaballe fra Aarhus Universitet.

Han har i en ny artikel i finanstidsskriftet Finans/Invest set på bankernes soliditet, målt ved et alternativt markedsbaseret solvensmål, MSolvens, der berengnes ved at dividere bankernes markedsværdi med markedsrisikoen på bankernes aktiver.

Konklusionen er, at soliditeten målt ved MSolvens steg med 50 pct. til et gennemsnit på 5,7 i 2017, mod 3,8 i 2016, hvor 3,0 definerer en sikker bank. I top blandt danske børsnoterede banker ligger Grønlandsbanken, Nordjyske Bank, Kreditbanken, Djurslands Bank og Ringkjøbing Landbobank, mens Danske Andelskassers Bank, Vestjysk Bank, Salling Bank, Hvisbjerg Bank, Totalbanken og nu konkursramte Østjydsk Bank ligger med en MSolvens under 3.

 

Forsiden lige nu

Tænketank: Pensionskasse tager Danske Bank til nåde for hurtigt

MP Pension har ophævet sin karantæne af Danske Bank-aktien – og det er selv om, der ikke er sket noget nyt, siden pensionskassen sidst udtalte kritik af banken og dens hvidvasksag. Derfor mener direktør i tænketanken Center for ESG Research, Jane Jagd, at der er tale om en "præmatur" beslutning fra pensionsselskabets side.

Danske Banks whistleblower ville være anonym

Whistlebloweren, der afslørede Danske Banks estiske hvidvask i milliardklassen, ville helst have været foruden, at han navn kom frem i medierne. Det skriver Børsen, der også kan fortælle, at han fik et chok.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere