FinansWatch

Ny investeringsforening går på børsen med enkle risikoprofiler

Supermarkedskæde sender ny investeringsforening med to afdelinger på børsen.

/ritzau/Daniel Hjorth
Formand for Coop Opsparing, Lasse Bolander Foto: /ritzau/Daniel Hjorth

Ud fra en grundtanke om at tilbyde enkle og forståelige investeringsløsninger er investeringsforeningen Coop Opsparing i denne uge gået på børsen herhjemme.

Investeringsforeningen, som ser sig selv som et alternativ til de etablerede foreninger, udbyder til at starte med tre risikoprofiler - "modig", "moderat" og "forsigtig". Risikoprofilerne er hver især placeret i deres egen afdeling i Coop Opsparing.

"Der er et behov for at få finansielle produkter, der er forståelige, enkle og med mindre gebyrer," siger formanden for Coop Opsparing, Lasse Bolander, i en meddelelse.

Coop Opsparing investerer størstedelen af porteføljen i ETF-fonde, som er en investeringsfond, der ikke forsøger at slå markedet, men følger det. Værdipapirerne er udvalgt ud fra deres ESG-rating (Enviromental, Social, Governance), der blandt andet vurderer bæredygtighed og social ansvarlighed.

Supermarkedskæde vil tage betalingskamp op med giganter

Forsiden lige nu

Tænketank: Pensionskasse tager Danske Bank til nåde for hurtigt

MP Pension har ophævet sin karantæne af Danske Bank-aktien – og det er selv om, der ikke er sket noget nyt, siden pensionskassen sidst udtalte kritik af banken og dens hvidvasksag. Derfor mener direktør i tænketanken Center for ESG Research, Jane Jagd, at der er tale om en "præmatur" beslutning fra pensionsselskabets side.

Danske Banks whistleblower ville være anonym

Whistlebloweren, der afslørede Danske Banks estiske hvidvask i milliardklassen, ville helst have været foruden, at han navn kom frem i medierne. Det skriver Børsen, der også kan fortælle, at han fik et chok.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere