FinansWatch

Ny investeringsforening går på børsen med enkle risikoprofiler

Supermarkedskæde sender ny investeringsforening med to afdelinger på børsen.

/ritzau/Daniel Hjorth
Formand for Coop Opsparing, Lasse Bolander Foto: /ritzau/Daniel Hjorth

Ud fra en grundtanke om at tilbyde enkle og forståelige investeringsløsninger er investeringsforeningen Coop Opsparing i denne uge gået på børsen herhjemme.

Investeringsforeningen, som ser sig selv som et alternativ til de etablerede foreninger, udbyder til at starte med tre risikoprofiler - "modig", "moderat" og "forsigtig". Risikoprofilerne er hver især placeret i deres egen afdeling i Coop Opsparing.

"Der er et behov for at få finansielle produkter, der er forståelige, enkle og med mindre gebyrer," siger formanden for Coop Opsparing, Lasse Bolander, i en meddelelse.

Coop Opsparing investerer størstedelen af porteføljen i ETF-fonde, som er en investeringsfond, der ikke forsøger at slå markedet, men følger det. Værdipapirerne er udvalgt ud fra deres ESG-rating (Enviromental, Social, Governance), der blandt andet vurderer bæredygtighed og social ansvarlighed.

Supermarkedskæde vil tage betalingskamp op med giganter

Forsiden lige nu

CBS-professor modtager hård kritik for sit forsvar af Danske Bank

Professor og bestyrelsesformand ved CBS' Center for Corporate Governance kritiseres af flere professorer for sit forsvar af Danske Bank i en kronik i Børsen. Særligt kritiseres han for ikke at have nævnt sin egen forbindelse til banken. Det skriver Magisterbladet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere