Banker får kritik for at sælge kundegæld

Banker er blevet mere tilbøjelige til at sælge privatkunders gæld videre til inkassofirmaer, lyder det fra Forbrugerrådet. Det møder kritik, skriver Børsen.
Foto: /ritzau/Lærke Posselt
Foto: /ritzau/Lærke Posselt

I januar solgte Nordea fordringer hos 40.000 kunder videre til blandt andet inkassofirmaet Lindorff, og hos Forbrugerrådet Tænk oplever man en generel tendens til, at danske banker sælger privatkunders gæld videre til inkassofirmaer. Det skriver Børsen.

Der er tale om gæld, som kunderne har misligholdt, men som alligevel gør dem utrygge, når der dukker breve op fra inkassofirmaer i stedet for banken, lyder det fra Forbrugerrådet:

"Det er vores indtryk, at det er et marked, der har udviklet sig relativt meget inden for de seneste syv år - som er vokset og blevet til en større industri. Det er vores oplevelse fra vores arbejde med de gældsramte, at tidligere holdt bankerne meget på fordringerne og forsøgte at inddrive dem selv, og nu er de blevet meget mere tilbøjelige til at sælge dem videre," siger Lui Vestergaard Lundin, projektkonsulent i Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning, til Børsen.

KFUM's gældsrådgivning bakker op om, at der er en trend hos bankerne til at sælge gælden videre, og Finanstilsynet er begyndt at se på reglerne på området. For selv om banker godt må sælge fordringer, må de ikke give kunders personoplysninger videre, hvis ikke oplysningerne allerede er offentligt tilgængelige.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også