FinansWatch

Ny uddannelse skal klæde finansansatte på til digital fremtid

Finansansatte bliver hver dag bombarderet med digitale løsninger og begreber, der kan gøre de fleste rundtossede. Det mener Finanssektorens Uddannelsescenter, der sammen med blandt andre Finansforbundet har lavet en ny efteruddannelse i digital forståelse.

Søren Laursen, adm. direktør i Finanssektorens Uddannelsescenter | Foto: PR

Den digitale forandring er i fuld gang i finanssektoren med rådgivningsrobotter, online kundemøder og selvbetjeningsløsninger.

Det stiller krav til de ansatte, og derfor lancerer Finanssektorens Uddannelsescenter (FU) nu en række kursusforløb, hvor man kan blive efteruddannet inden for digital forståelse.

"Det er klart, at når der er så meget fokus på det her, så er mange medarbejdere i sektoren nysgerrige på udviklingen," siger Søren Laursen, der er adm. direktør i FU, til FinansWatch og tilføjer:

"Det handler også om at afmystificere udviklingen, fordi nok går det stærkt, og nok har teknologien stor indflydelse på de job, der er i sektoren, men der er altid sket forandringer, og sådan vil det altid være."

FU lancerer tre forskellige forløb om digital omstilling. Et forløb, der primært er henvendt til rådgivere, et til ledere og et rettet mod ansatte i stabsfunktioner. Forløbene, der foregår som en blanding mellem online forberedelse og nogle få dage med fysisk undervisning, kan tages enkeltvis eller i sammenhæng.

Efterspurgt i sektoren

Det er blevet tilrettelagt i samarbejde med sektoren. Blandt andet har Finansforbundet været med ved bordet.

"Vi er i gang med en ret stor digital omstilling, og det er klart, at når vi så samtidig ser på, at den væsentligste ressource er mennesker. Så giver det rigtig god mening at klæde medarbejderne på til at kunne håndtere den digitale omstilling," siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Skal jeg forstå det sådan, at man kan tage det her kursus, og så er man bagefter klar til fremtiden?

"Nej, det er nok umuligt, men man har i hvert fald taget et skridt i retning af at blive bedre til at håndtere det."

De første kurser starter til efteråret, og FU forventer, at uddannelsen vil køre minimum de kommende tre år alt efter interessen blandt de ansatte i branchen.

Man kan få betalt uddannelsen igennem Finanskompetencepuljen.

Antallet af Finans Trainees er fordoblet på tre år

Samarbejde på skoleskemaet: PFA sender ansatte i agil mesterlære

Opgradering af 300 finansfolk skal løfte lokalbanks vækststrategi

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs