FinansWatch

Her er vinderne af årets Finansvirksomhed 2018

Der var masser af glade vindere, da FinansWatch i samarbejde med EY kårede årets finansvirksomheder ved stort arrangement i Tivoli. Se vinderne her.

Morten Møller, direktør for salg, produkter og kommunikation i Nordea Liv & Pension, med hænderne fulde af priser til Årets Finansvirksomhed 2018 | Foto: Lars Krabbe

Vinderne var i hopla, da FinansWatch i samarbejde med EY onsdag uddelte priser ved konferencen Årets Finansvirksomhed.

Uddelingen – som var krydret med en række oplæg fra blandt andre Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, og Intelligent Banker-chef, Tommy Hummelmose – foregik i Nimb i Tivoli i København og skal ses som en hæder til landets mest veldrevne finansielle virksomheder.

Kåringerne er baseret på udvalgte nøgletal, og der findes vindere inden for kategorierne bank, forsikring og pension. I kategorierne er der både en hovedpris samt en vækstpris.

Hovedprisen gives på baggrund af en sammenvejning af selskabernes nøgletal for indtjening (egenkapitalforrentning), vækst i indtægter, soliditet samt effektivitet, og virksomhederne opnår point både for den konkrete præstation i 2017 og for udviklingen i forhold til tidligere år.

På samme måde er Vækst-prisen baseret på udviklingen i indtægterne og for bankernes vedkommende eksempelvis udlån, hvor der opnås point for både det seneste års vækst og for væksten over en længere årrække.

Midtjysk sparekasse gentager sejren

Begynder vi blandt de små banker, blev Borbjerg Sparekasse Årets Bank. Det samme var faktisk også tilfældet sidste år, hvor sparekassen nær Holstebro også trak det længste strå. De øvrige nominerede i år var Klim Sparekasse og Frøslev-Mollerup Sparekasse.

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Mogens Christensen, adm. direktør i Borbjerg Sparekasse, tog imod prisen

Borbjerg Sparekasse, som i 2017 opnåede sit bedste resultat nogensinde, vinder blandt andet prisen, fordi sparekassen har den højeste egenkapitalforrentning blandt de små banker – både i 2017 og i gennemsnit over de seneste fem år.

Borbjerg Sparekasses egenkapitalforrentning over de seneste fem år placerer desuden sparekassen i top 10 blandt alle danske banker uanset størrelse.

I kategorien for små banker er der ikke nogen Vækst-pris, men det er der til gengæld blandt de mindre banker, og her hev Basisbank sejren i land.

Basisbank har præsteret en betydelig vækst i nettorente- og gebyrindtægterne – både i 2017 og over de seneste fem år.

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Tom Rattleff, adm. direktør i Basisbank, takkede for prisen

I 2017 er Basisbanks nettorente- og gebyrindtægter således steget med 25 pct., og over de seneste fem år er de steget med 154 pct. De øvrige nominerede banker var Langå Sparekasse og Ekspres Bank.

Når det gælder hovedprisen som Årets Bank blandt de mindre banker, var det dog netop Ekspres Bank, som løb med æren, ligesom det var tilfældet sidste år. Banken vinder foran Skjern Bank og Totalbanken.

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Nina Johansen, kommunikationschef i Ekspres Bank og en del af ledelsen, tog imod hovedprisen blandt de mindre banker

Ekspres Bank vinder blandt andet, fordi banken har leveret en høj vækst, effektivitet og indtjening og har den højeste egenkapitalforrentning på markedet. Ekspres Bank har i 2017 præsteret en egenkapitalforrentning på 22 pct. og har de seneste fem år haft en gennemsnitlig egenkapitalforrentning på 21 pct.

Nordjyder tager tre på stribe

Hos de store og mellemstore banker løb Sparekassen Vendsyssel med Vækst-prisen foran Saxo Bank og Sparekassen Sjælland-Fyn.

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Vagn Hansen, topchef i Sparekassen Vendsyssel, sammen med chefredaktør på Watch Medier, Anders Heering.

Sparekassen Vendsyssel udmærker sig ved i 2017 at have oplevet en vækst i nettorente- og gebyrindtægter på godt 13 pct. Stigningen i nettorente- og gebyrindtægter skal ses i kontekst af stigningen i sparekassens udlån, der i 2017 er steget med 12 pct. og over de seneste 5 år med 23 pct. Den primære årsag til væksten er, at Sparekassen Vendsyssel ultimo 2016 købte fire afdelinger af Den Jyske Sparekasse.

Går vi videre til hovedprisen som Årets Bank blandt de store og mellemstore banker, løb Ringkjøbing Landbobank for tredje år i træk med hæderen.

Ringkjøbing Landbobank, der i 2017 fremlagde det bedste resultat i bankens historie, har fortsat den suverænt højeste egenkapitalforrentning blandt de store og mellemstore banker såvel i 2017 som gennemsnitligt over de seneste fem år.

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

John Fisker, topchef i Ringkjøbing Landbobank, strålede efter modtagelsen af prisen

Ringkjøbing Landbobank har i 2017 haft en egenkapitalforrentning på 16 pct. og de seneste fem år en gennemsnitlig egenkapitalforrentning på 15 pct. Samtidig er Ringkjøbing Landbobank den mest omkostningseffektive af de store og mellemstore banker med den klart højeste indtjening pr. omkostningskrone. Ringkjøbing Landbobank slog i år Danske Bank og Sparekassen Vendsyssel, som også var nominerede.

Forsikringsvinder rydder bordet igen

I forsikringskategorien blev det også en tidligere vinder, der nappede Vækst-prisen.

Nem Forsikring – med rødder tilbage til Forsikring Fyn og Midtjysk Forsikring – tog for tredje år i træk titlen og i år foran Købstædernes Forsikring og LB Forsikring, der også været nomineret.

Nem Forsikring har øget bruttopræmieindtægterne med godt 16 pct. det seneste år og med hele 75 pct. set over de sidste fem år.

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Carsten Møller Pedersen, direktør i Nem Forsikring, tog imod Vækst-prisen i forsikringskategorien

Hovedprisen som Årets Forsikringsselskab hapsede Topdanmark dog og det foran Tryg og Vestjylland Forsikring.

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Topdanmarks IR- og kommunikatonsdirektør, Steffen Heegaard, viser stolt prisen frem

Det er andet år i træk, at Topdanmark løber med titlen, hvilket ikke mindst skyldes, at selskabet igen formår at have den højeste forrentning af egenkapitalen blandt de analyserede forsikringsselskaber. Også hvis man ser på den gennemsnitlige egenkapitalforrentning over de seneste fem år, ligger Topdanmark højest.

Nordea tog kegler i pensionskategorier

På pensionsfronten er prisen som Årets Pensionsselskab opdelt i kommercielle selskaber og arbejdsmarkedspensionsselskaber. Når det gælder Vækst-prisen, indgår alene de kommercielle pensionsselskaber, da arbejdsmarkedspensionsselskabernes præmievækst primært er påvirket af faktorer, som selskaberne ikke selv har kontrol over.

Vækst-prisen snupper Nordea Liv & Pension foran Danica Pension og Topdanmark Livsforsikring.

Nordea Liv & Pension, som har fået ny ejer i form af kundeforeningen Norliv, har haft en vækst i bruttopræmierne fra 2016 til 2017 på 21 pct. Det er den højeste vækst blandt de kommercielle pensionsselskaber. Set over de seneste fem år er Nordea Liv & Pensions bruttopræmieindtægter desuden steget med 55 pct., hvilket er den næsthøjeste vækst i branchen.

Vækst-prisen er ikke den eneste, som Nordea Liv & Pension tog med hjem fra arrangementet i Tivoli. Pensionsselskabet nuppede nemlig også titlen som Årets Pensionsselskab blandt de kommercielle selskaber – igen foran Danica Pension og Topdanmark Livsforsikring.

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Der var dobbelt-op på priser for Nordea Liv & Pension, hvilket Morten Møller, direktør for salg, produkter og kommuniksation, tydeligvis var tilfreds med.

Det skyldes blandt andet, at Nordea Liv & Pension udover væksten opnår en af de bedste scorer for sit afkast. Samtidig har selskabet nogle af markedets laveste omkostninger pr. forsikret medlem set over en 5-årig periode og har i 2017 præsteret en særdeles høj egenkapitalforretning,

Endelig kunne Pædagogernes Pension glæde sig over titlen som Årets Pensionsselskab blandt arbejdsmarkedspensionsselskaberne og det foran Industriens Pension og Lægernes Pension.

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Sune Schackenfeldt, adm. direktør i Pædagogernes Pension, lykønskes med prisen af Watch Mediers chefredaktør, Anders Heering.

Det skyldes hovedsageligt, at Pædagogernes Pension har haft et af de højeste afkast blandt arbejdsmarkedspensionsselskaberne. Samtidig har Pædagogernes Pension nogle af markedets laveste omkostninger pr. forsikret i 2017 og i løbet af de seneste fem år.

Konferencen og undersøgelsen bag er en del af rapporten Årets Finansvirksomhed, der udgives af FinansWatch i samarbejde med EY. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight, men kan også købes separat.

Se et preview af rapporten her:

http://insight.finanswatch.dk/rapporter/2018/aarets-finansvirksomhed/

 

Her er opskriften på landbobanks succes

Topdanmark-direktør: Vi har begrænset os til succes

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs