FinansWatch

EU-aftale strammer regler for banker med dårlige lån

EU's finansministre er fredag i Bruxelles nået til enighed om en ny bankpakke, der skal gøre europæiske banker bedre i stand til at modstå økonomisk chok.

EU-Kommissionens næstformand, Valdis Dombrovskis Foto: /ritzau/AP Photo/Virginia Mayo

EU-landene har vedtaget en bankpakke, der reducerer risikoen og strammer reglerne for banker med dårlige lån.

Med den nye aftale skærper EU-landene endnu engang kapitalkravet til bankerne, efter at finanskrisen ramte Europa for ti år siden.

De nye krav skal gøre europæiske banker bedre i stand til at modstå økonomisk chok og gøre dem mere modstandsdygtige over for fremtidige kriser.

EU-Kommissionen kalder aftalen, der har været undervejs i halvandet år, en markant milepæl.

Det glæder EU-Kommissionens næstformand, Valdis Dombrovskis, der har ansvaret for finansiel stabilitet, at det lykkedes at nå til enighed.

"Europa har brug for en stærk og alsidig banksektor til at finansiere økonomien. Aftalen, som er blevet indgået i Rådet, er et vigtigt skridt mod dette mål," siger Valdis Dombrovskis.

Enighed om grundlag for Bankunionen i Bruxelles

Forsiden lige nu

Tænketank: Pensionskasse tager Danske Bank til nåde for hurtigt

MP Pension har ophævet sin karantæne af Danske Bank-aktien – og det er selv om, der ikke er sket noget nyt, siden pensionskassen sidst udtalte kritik af banken og dens hvidvasksag. Derfor mener direktør i tænketanken Center for ESG Research, Jane Jagd, at der er tale om en "præmatur" beslutning fra pensionsselskabets side.

Danske Banks whistleblower ville være anonym

Whistlebloweren, der afslørede Danske Banks estiske hvidvask i milliardklassen, ville helst have været foruden, at han navn kom frem i medierne. Det skriver Børsen, der også kan fortælle, at han fik et chok.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere