FinansWatch

Minister: Bankerne skal have lov at købe it-selskaber

It-selskaber er begyndt at rykke ind på bankernes domæne. Derfor vil Brian Mikkelsen (K) fjerne de regler, som forhindrer banker i at opkøbe og eje virksomheder, der ikke agerer inden for bankernes kerneforretning.

En af de største trusler mod finanssektoren bliver ikke fintech, men derimod bigtech med de store teknologivirksomheder som Amazon, Google og Facebook, lød det i en ny rapport i september sidste år udgivet af World Economic Forum.

De danske banker og forsikringsselskaber skal have lov til at købe og eje selskaber, som ellers ikke opererer inden for deres kerneforretning. Det foreslår erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Han vil fjerne ejerskabsbegrænsningerne, fordi flere store it-selskaber er begyndt at bevæge sig ind på bankerne og forsikringsselskabernes territorium, således at de får mulighed for at købe og udvikle it-platforme selv, skriver Jyllands-Posten.

"Inden for det digitale område har banker ret snærende bånd for, hvad de kan lave til deres kunder, og det er med den digitale udvikling et problem. En bank må i dag kun drive egentlig bankvirksomhed eller virksomhed, der ligger meget tæt op ad bankvirksomhed. Fremover bliver det muligt at udvikle forretninger i forlængelse af bankvirksomheden - særligt inden for it og data," siger Birgitte Bundgaard Madsen, kontorchef i Finansdanmark, til Jyllands-Posten.

Forslaget vækker glæde hos direktøren for forretningsudvikling hos Spar Nord, Ole Madsen, som kalder det for "strategisk interessant" for banken. Forsikringsbranchen ser også store muligheder i forslaget. Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension, henviser til, at forsikringsselskaber i udlandet eksperimenterer digitalt med, hvordan man skal få fat på kunderne i fremtiden.

Tysk storbank forventer opbrud: Store spillere vil ryste markedet

Amerikansk medie: Amazon vil ind på bankmarkedet

Truslen i finanssektoren hedder bigtech - ikke fintech

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs