FinansWatch

Igen mistanke om misbrug: Danskere i tusindvis skal have nyt betalingskort

En mistanke om misbrug af danske betalingskort i ind- og udland betyder nu, at bankerne og Nets igangsætter stor kortudskiftning.

18.000 danskere skal have udskiftet deres betalingskort, fordi der er mistanke om misbrug.

Sådan lyder det i en pressmeddelelse fra brancheorganisationen Finans Danmark.

Af meddelelsen fremgår det, at de danske banker, der står for kortudstedelsen, og Nets, der håndterer transaktionerne og stor for misbrugsovervågningen, fredag sætter gang i en såkaldt præventiv kortudskiftning.

Hænger sammen med januar-sag

Ifølge Finans Danmark hænger udskiftningen sammen en sag fra januar, hvor Nets registrerede uregelmæssigheder i forbindelse med kunders betalingskortoplysninger. Det medførte, at 36.000 kort blev udskiftet.

Nu tyder nye misbrugsforsøg med kort på nettet på, at oplysningerne fra yderligere 18.000 kort også kan være havnet i forkerte hænder, skriver organisationen:

"Misbrug med kreditkort er faktisk generelt faldende, men for at forebygge, at en række danskere får misbrugt deres betalingskort og akut må spærre deres kort, udskifter bankerne nu en mængde betalingskort. De berørte kortholdere vil i den kommende tid blive kontaktet af deres pengeinstitut, hvis de er berørt af sagen. De kunder, der ikke hører noget, er altså ikke berørt," udtaler digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen, i meddelelsen.

Han understreger, at det er omkostningsfrit for kunden, hvis banken skifter vedkommendes kort.

Skal minimere hackeres succes

Finans Danmark oplyser videre, at de fleste af de misbrugsforsøg, der indtil videre har fundet sted, er blevet afvist i Nets’ misbrugsovervågning. Nu handler det om at undgå, at flere danskere kan udsættes for misbrug ved at udskifte de 18.000 kort.

"I de her sager handler det om at udskifte de berørte kort, som vi vurderer er i fare for at blive udsat for misbrug, inden svindlerne begynder at misbruge dem. Dermed vil svindlerne opleve, at de har købt eller hacket data, som de ikke kan bruge til noget," udtaler Louis E.B Andersen, ansvarlig for misbrugsbekæmpelse i Nets, i meddelelsen. 

Ifølge brancheorganisationen vil bankerne nu danne sig et overblik og derefter gå i gang med at kontakte de kortholdere, hvis kort er berørt af sagen.

Svindlen med kortbetaling i netbutikker falder markant

Dankort-svindlere får stadig oftere en lang næse

Kamp mod svindel skal skabe helt nyt forretningsområde for Nets

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs