FinansWatch

Europæiske banker står til at blive hårdt ramt af nye regler for dårlige lån

EU-kommissionen fremlægger onsdag nye regler for banker i eurozonen, når det gælder om at håndtere misligholdte lån. Analyse fra Den Europæiske Banktilsynsmyndighed peger på betydelige konsekvenser.

Europæiske banker i eurozonen skal sætte mere kapital til side til nye lån, hvis de viser sig at blive misligholdt. Det er essensen af et udspil fra EU-kommissionen, som ifølge Reuters bliver fremlagt onsdag.

Forslaget, som det britiske nyhedsbureau, har set, viser, at reglerne vil gælde lån, som stammer fra den dato, som foreslaget vedtages på, hvilket vil sige onsdag. Udspillet vil til gengæld ikke gælde de store mængder dårlige lån, som stadig svømmer rundt på bankernes balancer i kølvandet på finanskrisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs