FinansWatch

ABG: Jyske-tilbud kan være forsøg på at sælge uønsket aktiepost

Foto: Simon Fals

Jyske Bank har tirsdag noget overraskende fremsat et købstilbud på alle resterende aktier i Nordjyske Bank, men købstilbuddet kan faktisk være et forsøg på at komme af med Silkeborg-bankens eksisterende aktiepost på knap 40 pct. i Nordjyske Bank.

Sådan lyder vurderingen fra ABG Sundal Collier, der har analysedækning af både Jyske Bank og Nordjyske Bank.

Ved at fremsætte et direkte købstilbud på resten af aktierne i Nordjyske Bank, kan Jyske Bank nemlig tvinge andre interesserede parter ud af busken. Her er særligt Nykredit interessant, fordi bank- og realkreditkoncernen har et samarbejde med Nordjyske Bank i sin realkreditafdeling, Totalkredit.

"Det kan godt være, at Jyske Bank forsøger at lokke eksempelvis Nykredit ud af busken og komme med et bud, fordi Totalkredit-netværket så vil være truet," siger Nikolaj Holmsgaard, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

"På den måde kan Jyske Bank måske få solgt sine aktier ved at komme med et købstilbud," uddyber han.

Jyske Bank ejer i forvejen 38,47 pct. af aktierne i Nordjyske Bank - en aktiepost, som førstnævnte flere gange har forsøgt at komme af med, men dog uden held.

Og derfor kan købstilbuddet være forhandlingsteknik, lyder vurderingen fra ABG Sundal Collier. Iøjnefaldende er det under alle omstændigheder også, at Jyske Bank ikke har henvendt sig til bestyrelsen i Nordjyske Bank for at sikre opbakning til købstilbuddet, inden det blev offentliggjort.

"Det kan i hvert fald lokke andre ud af busken med et modbud, så Jyske Bank kan få så meget for dens aktiepost som muligt," siger Nikolaj Holmsgaard.

Nordjyske Bank er en del af det Nykredit-ejede Totalkredit-netværk, der tilbyder realkreditlån til bankkunderne. Ifølge ABG Sundal Collier har Nykredit lige knap 20 mia. kr. i det samlede Totalkredit-netværk.

Jyske Bank ejer omvendt BRFkredit, som er en konkurrent til Totalkredit, og hvis Jyske Bank overtager Nordjyske Bank, vil bankens realkreditkunder derfor forsvinde over i Silkeborg-bankens fold.

Jyske Bank har budt 170 kr. per aktie for Nordjyske Bank. Det svarer til en præmie på omtrent 43 pct. fra lukkekursen mandag og sender naturligt nok Nordjyske Bank-aktien op i det leje. Den stiger tirsdag over middag med 40,3 pct. til 167 kr.

Jyske Bank-aktien stiger samtidig med 1,6 pct. til 389,50 kr.

Sydbank-analytiker: "Frækt" bud på Nordjyske kan også være en invitation til modbud

Nordjyske-formand kalder opkøbstilbud for "uinviteret"

"

Jyske Bank vil købe Nordjyske Bank til under indre værdi

Jyske Bank-køb af Nordjyske kan lægge nyt pres på Totalkredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere