Danske Bank udpeget som nordisk favoritaktie af amerikansk finanskæmpe

Blandt de nordiske bankaktier bliver Danske Bank udpeget som favoritaktien hos Bank of America Merrill Lynch, mens Nordea ligger i en gruppe af banker, som ikke just begejstrer den amerikanske finansgigant.
RITZAU FINANS

Sammen med Handelsbanken og Swedbank får Nordea den negative anbefaling "underperform" af Bank of America Merrill Lynch. Til gengæld giver storbanken anbefalingen "køb" af Danske Bank-aktien, som endda er ene om at nyde den anbefaling blandt de seks nordiske banker, der indgår i amerikanernes dækning.

"Danske Bank er relativt billig, er understøttet af sine hjemmemarkeder og burde fortsætte med at kunne lukke det relative hul i forhold til ROE (målet for afkastet på egenkapitalen, red.)," skriver Bank of America Merrill Lynch i en analyse.

Ud over Danske Bank, Nordea, Handelsbanken og Swedbank følger den amerikanske storbank også udviklingen i SEB og DNB. De to sidstnævnte banker får tildelt anbefalingen "neutral".

Bank of America Merrill Lynch sætter for Danske Bank kursmålet til 275 kr., hvor den danske bankaktie til sammenligning bliver handlet til 243,50 kr. onsdag formiddag. Samtidig får Nordea kursmålet 67,09 kr., hvilket ligger lidt under den aktuelle kurs på 69,16 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også