FinansWatch

Barclays finder massive lønforskelle i intern undersøgelse

De mandlige ansatte i Barclays internationale afdeling har fået langt større bonusser end deres kvindelige kolleger, viser nye intern rapport fra banken ifølge The Guardian.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Barclays egen interne rapport vedrørende lønforskelle afslører, at bankens internationale afdeling har betalt bonusser til mandlige medarbejdere, der har været mere end dobbelt så store som dem, der er udbetalt til de kvindelige medarbejdere. Det skriver The Guardian.

Barclays interne rapport har afsløret, at der er lønforskelle mellem kønnene i alle afdelinger på tværs af gruppen. I Barclays International er bonusforskellen på 73 pct, mens den er på 50 pct. i bankens britiske afdeling.

For normale lønninger i Barclays International, er der en median-timelønforskel på 43,5 pct., og i Barclays' servicefunktion er der en lønforskel på næsten 30 pct. samt en forskel i bonusser på 24 pct.

Parlamentsmedlemmet Nicky Morgan, der er formand for den britiske skattekomité, siger, at størrelsen på lønforskellene er chokerende.

"I gennemsnit bliver kvinder, der arbejder for Barclays International, betalt halvt så meget som mænd. At dette foregår i 2018 er chokerende," siger Nicky Morgan til The Guardian.

Yderligere advarer Nicky Morgan om, at virksomheder, som har markante lønforskelle mellem kønnene, kan risikere at blive kaldt til høring i skattekomitéen.

Barclays er en af de første banker, der har offentliggjort tallene for lønforskelle mellem kønnene, efter at Storbritannien sidste år indførte en lov om, at selskaber med mere end 250 medarbejdere skal offentliggøre lønforskelle på årlig basis.

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs