FinansWatch

Credit Suisses underskud for 2017 er mindre end forventet

Forventningen var, at den schweiziske bank ville præsentere et underskud på mere end 7,1 mia. kr. Helt så galt gik det nu ikke.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Walter Bieri

Den schweiziske bank Credit Suisse kommer ud af 2017 med et underskud på 6,3 mia. kr. Det skriver Reuters.

Resultatet er en lille milliard kroner bedre end det underskud på 7,1 mia. kr., som analytikerne havde forventet.

Det milliardstore underskud skyldes hovedsageligt nedskrivninger udløst af den amerikanske skattereform. Nedskrivningerne er på i alt 14,5 mia. kr. og forhindrer dermed banken fra at få dets første overskud siden adm. direktør Tidjane Thiam genneførte sin turnaround plan i 2015.

"I 2018 vil vi forblive fokuseret på disciplineret gennemførelse, og på at levere værdi til vores kunder og aktionærer i det sidste år af vores redningsplan," udtaler Tidjane Thiam til Reuters.

Det er tre år siden Tidjane Thiam satte sig i direktørstolen og siden da har han fokuseret på at nedskalere Credit Suisses investeringsbank. Til gengæld er fokusset på private banking blevet større, da det er mindre kapitalkrævende.

Kapitalforvalter dømt for bedrageri for 993 mio. kr.

Tidligere Credit Suisse-forvalter brugte stjålne milloner på smykker til hustru

Investorer forbereder sig på dårligt regnskabsnyt fra Europas største banker

Forsiden lige nu

Jyske Bank siger farvel til 200 ansatte på et år

Henover det seneste år er der blevet flere end 200 færre medarbejdere i Jyske Bank-koncernen. Til FinansWatch siger topchef Anders Dam, at fleksible medarbejdere ikke skal frygte for deres job i fremtiden.

Salling Bank øger overskuddet i første halvår

Mens der er pres på toplinjen, trækker kursreguleringer og tilbageførsler af nedskrivninger Salling Banks bundlinje frem. Banken fastholder forventningerne til helåret, men regner nu med at lande i det øvre interval (Opdateret).

Nationalbanken: Kapitalkrav skal sikre realkreditten

Det var en fejl, at realkreditinstitutterne ikke blev underlagt NEP-kravene sammen med bankerne, lyder det fra Nationalbanken. I Finans Danmark påpeger man dog, at realkreditinstitutterne hviler på en sikrere forretningsmodel.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere