FinansWatch

Læs alle artikler om Nationalbankens it-koks

Et vigtigt it-system, som er ejet af Nationalbanken, er i alvorlige problemer og kraftigt forsinket. Her kan du læse alle artiklerne om emnet.

Nationalbanken bygning set udefra
Foto: Panduro Jens Jyllands-Posten

I april sidste år skulle Nationalbankens nye storstilede it-system, der skal fungere som bankernes netbank i Nationalbanken, være lanceret.

Men som FinansWatch i de senere dage har kunnet fortælle, er it-systemet, der går under navnet Kronos2, kraftigt forsinket og som følge heraf blevet markant dyrere.

Her kan du læse FinansWatchs dækning af sagen.

29. januar 2018

En ny og meget vigtig netbank i Nationalbanken, som alle danske banker skal kobles op på, er i alvorlige problemer og stærkt forsinket. Leverandøren er en af landets bankdatacentraler, som ifølge Nationalbanken ikke har kunnet levere et stabilt nok it-system. Forsinkelsen har flere konsekvenser.

Læs mere her:

Problemer hos datacentral: Nationalbankens store it-projekt kørt af sporet

Mange spørgsmål er uafklarede i sagen om Nationalbankens stærkt forsinkede it-platform Kronos2, som nærmer sig en kritisk deadline. Men Nationalbanken ønsker ikke at stille op til et interview.

Læs mere her:

Nationalbanken nægter at svare på centrale spørgsmål om stort it-koks

30. januar 2018

Sidste år skulle Nationalbanken have lanceret en vigtig it-platform, der skal fungere som bankernes netbank i Nationalbanken. Men it-systemet er kraftigt forsinket, og FinansWatch kan nu afsløre, at projektet er blevet langt dyrere end planlagt.

Læs mere her:

It-koks i Nationalbanken koster trecifret millionbeløb: Størstedelen af regningen kan ende hos banker

31. januar 2018

Bankernes ansatte havde været på kursus, og datacentralerne stod klar, da et kritisk vigtigt it-system ejet af Nationalbanken skulle have været lanceret sidste forår. Men på grund af flere forsinkelser er systemet endnu ikke sat i gang.

Læs mere her:

Banker ærgrer sig over forsinket it-system

5. februar 2018

Flere politikere retter nu kritik mod Nationalbanken i sag om stærkt forsinket it-platform og kræver svar på den budgetoverskridelse, som forsinkelsen har medført. "Vi må få en redegørelse fra Lars Rohde, i stedet for at han bruger tiden på alle mulige andre ting," siger politiker.

Læs mere her:

Politikere kræver redegørelse efter massiv budgetoverskridelse i Nationalbanken

15. februar 2018

Regeringen styrkede sidste år den enhed, som skal holde øje med, at store offentlige it-projekter holder budgettet. Men Nationalbanken, som lige nu kæmper med en kraftigt forsinket it-platform, er undertaget for denne overvågning. En absurd situation, mener politiker, der sammen med professor opfordrer til, at Nationalbanken omfattes reglerne.

Læs mere her:

Trods budgetoverskridelse: Nationalbanken undtaget fra statens it-lup

22. februar 2018

Et stort europæisk it-projekt skal gøre det billigere for investorer at købe værdipapirer på tværs af grænser. Men den nationale platform, som skal koble Danmark sammen med de andre EU-lande, er kraftigt forsinket. Det ærgrer Dansk Aktionærforening, som frygter lange udsigter til lavere omkostninger ved værdipapirhandel.

Læs mere her:

Forsinket it-platform i Nationalbanken kan udskyde fordele for danske investorer

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere