FinansWatch

Bank of America leverer pænt overskud trods skattenedskrivning

Den amerikanske storbank Bank of America klarede sig en spids bedre end ventet i markedet med sit regnskab for fjerde kvartal.

Foto: /ritzau/AP/ELISE AMENDOLA

Banken leverede et pænt overskud på bundlinjen, selv om Bank of America - helt ligesom en stribe andre selskaber - har måttet tage en større nedskrivning på et skatteaktiv grundet den nye skattereform i USA.

Den sænker selskabsskatten til 21 pct. fra 35 pct., og dermed reduceres værdien af skatteaktivet, der stammer fra perioden med store underskud i tiden efter finanskrisen, tilsvarende.

Samlet set har Bank of America nedskrevet 2,9 mia. dollar - eller 0,27 dollar per aktie - på sit skatteaktiv, men alligevel leverede banken i fjerde kvartal et overskud per aktie på 0,20 dollar.

Renser man for nedskrivningen blev resultatet 0,47 dollar per aktie, mens analytikerne havde regnet med et plus på 0,45 dollar per aktie.

Til sammenligning nedskrev branchekollegaen Citigroup i sit regnskab for fjerde kvartal tirsdag hele 22 mia. dollar på sit skatteaktiv, hvilket sendte bankens bundlinje ned i et større underskud.

Det er blandt andet større end ventede handelsindtægter, der trækker resultaterne opad hos Bank of America.

Og regnskabet bliver da også umiddelbart belønnet af investorerne, der i formarkedet sender bankaktien op med 0,5 pct. til 31,40 dollar.

Forsiden lige nu

Nationalbanken: Kroneudsving "kræver et mikroskop at opdage"

En svækkelse i den ellers bundstabile kronekurs over for euroen har fået blandt andre Nordea til at forudsige valutaintervention og potentielt en selvstændig dansk renteforhøjelse. Men Nationalbanken siger nu, at der intet unormalt foregår i valutamarkedet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere