FinansWatch

Basisbank sælges til Bokredit

I forbindelse med overtagelsen skydes samtlige Bokredits aktiver og passiver ind i Basisbank svarende til en kapitaludvidelse på 70 mio. kr. (Opdateret)

Proark-Gruppen har solgt sin bank, Basisbank A/S til den i offentligheden relativt ukendte Bokredit, som flere private investorer står bag.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at Proark Gruppen i dag har indgået aftale om at sælge Basisbank A/S til Bokredit A/S.

"I forbindelse med overtagelsen skydes samtlige Bokredits aktiver og passiver ind i Basisbank svarende til en kapitaludvidelse på 70 mio. kr., som banken fik bemyndigelse til på den ekstraordinære generalforsamling den 30. december 2011," står der i meddelelsen.

I pressemeddelelsen står der, at både sælger og den nye ejer anser Basisbank og Bokredit for at være et godt match, som "sikrer den fortsættende bank en styrket soliditet og en række forretningsmæssige synergier".

Rentabilitet udfordrende

Den nye bank fortsætter under navnet Basisbank.

”Det er de seneste år blevet markant mere udfordrende, at skabe rentabilitet i driften af en relativ lille bank. Det har derfor længe stået os klart, at det fremadrettet vil være nødvendigt, at etablere en endnu stærkere forretningsmæssig platform med henblik på at skabe tilfredsstillende resultater. Aftalen med Bokredit indeholder de elementer, der skal til for at sikre en solid fremtid for Basisbank”, siger formand for bestyrelsen i Basisbank, Allan Strand Olesen, om baggrunden for afhændelsen af banken ifølge pressemeddelelsen.

Basisbank vil i løbet af de kommende år arbejde målrettet på at udvikle privatkundeaktiviteterne ifølge adm. direktør i Bokredit og ny privatkundedirektør i Basisbank, Flemming Stolling:

”Vi skaber en større og endnu mere attraktiv bank for privatkunder, som vi fortsat ønsker at pleje og udvikle. Vores fokuserede strategi og effektive kreditbehandling betyder, at vi kan give de gode kunder optimal opmærksomhed og et målrettet udvalg af gode basisprodukter. Vi ønsker grundlæggende at genopfinde sparekassen – blot på internettet, hvor vi kan være tilgængelige 24 timer i døgnet.”

Ny bankdirektør

Den kommende bestyrelse i Basisbank vil bestå af tre personer:

  • Advokat Ulrik Bayer, bestyrelsesformand
  • Direktør Lars Thuesen
  • Direktør Mai Vedel

Derudover vil bestyrelsen ifølge Basisbank blive suppleret med endnu et bestyrelsesmedlem "relevante kompetencer".

Bokredits adm. direktør Flemming Stolling og direktør Morten Larsen fortsætter i ledelsen af den fremtidige Basisbank, og Basisbanks konstituerede adm. direktør, Bruno Riis-Nielsen, fortsætter indtil videre som bankdirektør for bankaktiviteterne.

Der er dog en proces i gang for at finde en ny bankdirektør. Aktiviteterne og de i alt ca. 50 medarbejdere vil blive samlet i nyt fælles hovedkontor.

Indlånsoverskud hurtigt spist i Basisbank

Basisbanken blødte før køb

Slankesalg feder ikke forventninger op

Forbrugsudlåner køber sig til svag banks indlån 

 

Basisbank tavs om kapitaljagt

Basisbank reddet for nu

Avis: Staten kan tage kontrollen i seks banker

Gældsplaget milliardmatador risikerer konkurs 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs