FinansWatch

Bosse stiller skrappere krav til CFO’en

En dygtig CFO skal kunne meget mere end tal, lyder det fra Stine Bosse, professionelt bestyrelsesmedlem og tidligere topchef i Tryg.

Der var en gang, hvor CFO’s fornemmeste opgave var at kigge tilbage og fremlægge et pinligt korrekt regnskab.

Men den tid er ovre.

Alting går meget hurtigere i dag, beslutninger skal træffes hurtigere på et mindre grundlag, og det stiller krav til CFO’en, skriver Stine Bosse, tidligere topchef i Tryg, i dag professionelt bestyrelsesmedlem, i sin klumme på FinansWatch.

Ingen glaskugle

”Derfor skal den moderne CFO i tillæg til at kunne aflægge et pinligt korrekt regnskab, kunne meget mere. Hun skal have empati, hun skal kunne forstå business, og hun skal kunne forstå, hvad god ledelse kræver, for derved at kunne etablere relevant ledelsesinformation løbende,” skriver Stine Bosse, der peger på, at CFO’en skal være i stand til at se fremad.

”Ingen, ej heller den dygtigste CFO har en glaskugle, men den stærke CFO tør bruge sin intuition i tillæg til sin stærke faglighed. Kun hvis hun kan være med til at se, hvad der kommer omkring det næste hjørne, vil hun i dag blive respekteret som CFO,” skriver hun.

Læs Bosses klumme her.

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs