FinansWatch

Små banker er billigst

En ny beregningsmulighed på pengepriser.dk fjerner de store banker fra listen over de billigste banker. Landets billigste bank for en gennemsnitsfamlie hedder nu Nordjyske Bank.

Foto: NDAHL TORBEN

De små banker er med ét blevet billigere end de store banker på prissammenligningshjemmesiden pengepriser.dk. Danske Bank og Nordea har ellers siddet tungt på toppen som to af de billigste banker i mange år, men i sommer tillod Finansrådet og Forbrugerrådet, som står bag pengepriser.dk, bankerne at bruge realkreditlån i udregningen af, hvor dyrt det er at være bankkunde.

Og det har de små banker - samt Nykredit - benyttet sig af. Klikker man på en prissammenligning bankerne imellem, hvor realkreditrenten er beregningsgrundlaget, ryger eksempelvis Danske Bank og Nordea helt ud af top 10 over de billigste banker herhjemme.

Den nye måde at sammenligne priserne på pengepriser.dk glæder ikke overraskende de små og mellemstore banker.

»Det er meget positivt, at der nu er åbnet for, at de små banker kan bruge et realkreditlån i Totalkredit i udregningen på samme måde, som de store banker kan bruge et prioritetslån. Det giver i højere grad et retvisende billede af prisniveauet bankerne imellem,« siger Jan Kondrup, direktør i Lokale Pengeinstitutter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs