FinansWatch

Regnskab: Møns Bank opjusterer trods minus

Møns Bank opjusterer forventningerne til årets basisindtjening med 3 mio. kr. til trods for et underskud før skat på 7,6 mio. kr. Opdateret.

Møns Bank, der netop har offentliggjort regnskab for årets tre første måneder lander et underskud før skat på 7,6 mio. kr., hvilket er et fald fra et plus på 13 mio. kr. sidste år.

Alligevel opjusterer banken forventningerne til året. Det sker med henvisning til den positive udvikling i basisdriften.

”Med baggrund i den positive udvikling i bankens basisdrift er der forventninger til, at årets basisindtjening (resultat før  kursreguleringer, nedskrivninger på udlån og skat) opjusteres med 3 mio. kr. fra et niveau på 24-28 mio. kr. til i størrelsen 27-31 mio. kr.,” skriver banken i regnskabet.

Stigende nedskrivninger

Resultatet før tab og nedskrivninger, kursregulering og skat er dog faldet til 19,7 mio. kr. fra 20,4 mio. kr. sidste år, hvilket henføres til de krakkede banker. Ser man på tredje kvartal alene, er udviklingen positiv, skriver banken.

Årsagen til underskuddet skal først og fremmest findes i voldsomt stigende nedskrivninger. Hvor banken efter de tre første måneder af 2010 nedskrev for 7,1 mio. kr., må man nu nedskrive for 27,4 mio. kr. Tredje kvartal alene står dog for 5,4 mio. kr. i nedskrivninger, hvilket er mindre end året før, skriver banken.

Problematiske privatkunder

Det er blandt andet privatkunderne, der begynder at volde banken problemer.

”Det kan endvidere konstateres, at stadig flere privatkunder får økonomiske problemer i forbindelse med arbejdsløshed og/eller i de situationer, hvor ejerboligen af forskellige årsager skal sælges, idet markedet for omsætning af fast ejendom er meget trægt,” skriver de i regnskabet.

Posten netto rente- og gebyrindtægter står for et lille fald fra 67,1 mio. kr. sidste år til 66,8 mio. kr. i år.

 

(Opdateret 11.44)

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs