FinansWatch

Staten klar med bankkapital

Finansiel Stabilitet vil tilbyde sultne banker et skud ekstra kapital, hvis de er villige til at overtage nogle af afviklingsselskabets sunde kunder.

Flere af landets banker kan på ny få friske kontanter til pengetanken via staten. Det økonomiske rygstød kan komme i spil, hvis en bank er villig til at overtage nogle af de sunde engagementer, som ligger i det statslige afviklingsselskab Finansiel Stabilitet.

I dag ligger der nemlig nogle kunder i Finansiel Stabilitet, som er sunde nok, men som alligevel ikke kan komme videre, fordi ingen pengeinstitutter har haft lyst til at købe lige præcis det, de står for. Det kan være, fordi de hører hjemme i den kriseramte ejendomssektor, som mange banker har ønsket at neddrosle deres eksponering til:

"Hvis vi og en bank bliver enige om, at disse 20 virksomheder er levedygtige nok - og banken gerne vil overtage dem fra os, men ikke ønsker at belaste sin kapitalstyrke med det - kan vi tilbyde banken ansvarlig kapital nok til, at de vil overtage kunderne," siger Henrik Bjerre-Nielsen, adm. direktør i Finansiel Stabilitet.

"Det er et princip, som vi allerede anvender, når vi sælger den grønne del af en overtagen bank."

 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs