FinansWatch

Banknordik-CEO: Regning fra Amagerbanken-køb nærmer sig 500 millioner

Den samlede regning til Banknordik fra købet og integrationen af de sunde dele af Amagerbanken ser ud til at blive hen ved 500 mio. kr.

Til gengæld kan banken allerede nu glæde sig over et positivt resultatbidrag fra den tilkøbte forretning til bankens samlede basisindtjening.

Banknordik købte de sunde dele af Amagerbanken, med en overtagelsesdato den 1. juli, for en pris på 235 mio. kr., hvortil kom yderligere forventede nedskrivninger på 115 mio. kr., altså samlet 350 mio. kr. Hertil kan Banknordik lægge ventede integrationsomkostninger relateret til opkøbet. De estimeres for 2011 til 95 mio. kr., og i 2012 estimeres yderligere 30-50 mio. kr. i omkostninger, før integrationen er fuldt på plads. Den samlede regning kan dermed opgøres til 475-495 mio. kr.

"Der kommer til at gå længere tid med integrationen, end vi havde regnet med. Vi lagde fra starten en meget optimistisk plan, hvor alt skulle falde i hak, for at det tidsmæssigt ville lykkedes," siger administrerende direktør Janus Petersen fra Banknordik til Ritzau Finans.

Kompliceret konvertering

Oprindeligt var det blandt andet planen, at banken skulle foretage en konvertering af Amagerbank-filialernes it-systemer per 19. november. Men projektet viste sig for kompliceret til, at det kunne ske så hurtigt, og nu er den planlagt til tidligt i 2012.

Frem for at fokusere så meget på integrationsomkostningerne, så glæder Banknordisk sig imidlertid over den forretningsplatform, som banken gennem købet af Amagerbanken nu har fået på det danske bankmarked.

"Vi har med købet fået en rigtig god platform i Danmark, og hvis man ser på de danske aktiviteter før integrationsomkostninger, så viser resultaterne, at der er en god drift i butikken. Men vi får først overskud af den, når vi har fået integrationen fuldendt," siger Janus Petersen.

Synergieffekter

Banknordik venter at kunne høste synergieffekter gennem Amagerbanken-købet fra andet halvår 2012, med fuld effekt i 2013. Regnskabstallene for tredje kvartal, det første efter indlemmelsen af Amagerbanken-aktiviteterne, viser da også, at det er en helt anden forretning, som Banknordik nu har fået på det danske marked.

Den danske forretning kom således ud af tredje kvartal med en basisindtjening efter nedskrivninger på 11 mio. kr., mens der til sammenligning var tale om et underskud på 11 mio. kr. kvartalet før.

"Det fulde udbytte af indtjeningen kommer, når vi har integrationen helt på plads," siger Janus Petersen.

Banknordik-direktør: Færre lån fulgte med Amagerbank-køb end ventet

Regnskab: Banknordik hæver indtjeningen 

 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs