Regnskab: Østjydsk Bank på vej mod solidt 2011

Østjydsk Bank har tjent 22 mio. kr. før skat i årets ni måneder, og kan dermed fastholde forventningerne til året.

Et lille hak tilbage i forhold til 2010 - men tilfredstilllende, og godt nok til at holde fast i forventningerne om et resultat før kursreguleringer, nedskrivninger og skat mellem 120 og 130 mio. kr.

Sådan betegner Østjydsk Bank resultatet på 22 mio. kr. før skat for årets ni første måneder. I 2010 tjente banken 30,7 mio. kr. i samme periode.

Man kaan samtidig glæde sig over, at nedskrivningerne er faldendende, og at de i modsætning til i nogle andre banker ikke har spredt sig til privatkunderne:

"Bankens nedskrivninger er opgjort til 75,7 mio. kr., mod 87,5 mio. kr. efter 3. kvartal 2010. Bankens nedskrivninger fordeler sig primært på en lang række individuelle nedskrivninger, især henført til mindre handels- og produktionsvirksomheder samt landbrug i bankens lokalområde," skriver banken og uddyber:

Stigende solvens

"Som tidligere nævnt, har den finansielle krise således primært ramt erhvervsvirksomhederne, hvorimod privatsegmentet, indtil videre, fortsat kun i meget begrænset omfang har været påvirket af krisen. Bankens udlånsportefølje har en stor spredning på sektorer og brancher, og indeholder ikke pantebrevs- eller spekulationskreditter i værdipapirer, ligesom andelen af bankens udlånsportefølje der relateres til ejendomsmarkedet og landbrugssegmentet, ligger på et relativt lavt niveau."

Og så er Østjydsk Bank på én gang blevet både større og mere solid i 2011:

"Bankens udlån er opgjort til 5.113 mio. kr., svarende til en stigning på 94 mio. kr. (1,9 pct.) i forhold til 30. september 2010. Bankens garantiportefølje reduceret i samme periode med 140 mio. kr. fra 1.454 mio. kr., til 1.315 mio. kr. (9,6 pct.)," skriver banken, der samtidig kan fortælle om et solidt ryk opad på indlånet, der nu udgør nu 4,1 mia. kr., mod 3,63 mia. kr. ved samme skæringspunkt sidste år, hvilket svarer til en stigning på 12,9 pct.," skriver banken.

Solvensen er rykket med, og er qua forårets kapitaludvidelse nu på 18,8 pct. mod  et behov på 11,5 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også