FinansWatch

Dårlig indtjening i byggesektor kan blive alvorlig for banker

Indtjeningen er styrtdykket i den danske bygge- og anlægssektor med helt op til 95 pct. på fire år. De danske banker kan stå over for et alvorligt tab som følge af de store problemer i byggebranchen, skriver Børsen.

"Bygge- og anlægssektoren står som regel som en af de forreste når en krise sætter ind, hvilket naturligvis kan have en negativ effekt på de

pengeinstitutter, som låner disse virksomheder penge. Men kvaliteten af pengeinstitutternes lånebog vil være afgørende for, om et institut taber penge

på sektoren. Det er i mindre grad den absolutte størrelse af et pengeinstituts eksponering mod bygge- og anlægssektoren, der er afgørende," siger Nicholas Rohde, bankanalytiker hos Niro Invest til Børsen.

Eksponeringen mod bygge- og anlægssektoren har ligget nogenlunde fast i seneste år og en del banker her nedbragt udlån til denne sektor.

"Bygge- og anlægsbranchen er påvirket ad den økonomiske afmatning og den lave aktivitet på boligmarkedet, og vi ser derfor også større nedskrivninger her i forhold til andre sektorer," siger vicedirektør i Finanstilsynet, Kristian Vie Madsen, til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs