FinansWatch

Nykredit skal være depotforvalter for 50 mia LD-kroner

Nykredit Portefølje Administration har vundet et stort EU-udbud og tildeles depotbankforretningen og administrationen af LD’s investeringsforening. (Opdateret 14.23)

I en pressemeddelelse skriver LD, at pengetanken efter et omfattende EU-udbud af sin depotbank-forretning og foreningsadministration har valgt at overdrage Nykredit Portefølje Administration opgaven som daglig administrator af den 50 mia. kr. store investeringsforeningsløsning, der rummer LDs formue, mens Nykredit Bank i samarbejde med The Bank of New York Mellon har vundet opgaven som depotbank.

”LD har tilrettelagt og gennemført en udbudsproces i EU med høje krav, der ligger ud over standardydelserne. Der var hård konkurrence, som gav os meget konkurrencedygtige tilbud. Vi er glade for at overdrage opgaven til Nykredit Portefølje Administration, som i processen meget overbevisende dokumenterede deres avancerede løsninger for institutionelle investorer som LD,” siger finansdirektør Lars Wallberg fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond ifølge meddelelsen.

Udfase fondssystem

Han mener, at LD satte overliggeren højt ved at stille krav om en række tillægs-ydelser, der ligger ud over de lovpligtige krav.

”Jeg tror, at vi får markedets bedste online værktøjer til vores investeringsteam. Løsningen rummer bl.a. den fordel, at vi helt kan udfase vores fondssystem og dermed slippe af med nogle af de faste driftsomkostninger”, siger han.

Hos Nykredit er der ikke overraskende stor tilfredshed med, at man har vundet det meget store mandat.

”Vi er stolte over at blive udvalgt i en så bred proces på EU-plan. Som en dansk-baseret udbyder viser vi, at vi kan vinde i direkte konkurrence med de bedste i Europa. Det er den mest grundige, gennemarbejdede og professionelt udførte udbudsproces, vi hidtil har været igennem”, siger direktør Jim Isager Larsen, Nykredit Portefølje Administration, som sidder på godt en tredjedel af det danske marked.

Depotbankfunktionen outsourcet

Af meddelelsen fremgår det, at Nykredit Bank skal fungere som depotselskab med de lovgivningsmæssige krav til kontrolfunktioner på investeringsforeningens vegne.

Banken har som en del af løsningen i forhold til LD valgt at outsource selve depotbankfunktionen til Bank of New York Mellon, hvis globale organisation, teknologi og processer direkte kan understøtte den daglige drift i LD.

LD lagde i januar i år hele sin portefølje af børsnoterede aktiver over i en ny struktur under Den Professionelle Forening LD, og samtidig overtog otte danske og udenlandske finanshuse porteføljerådgivningen på forskellige investeringsområder.

”Nykredit Porteføljeadministration får et tæt samarbejde med porteføljerådgiverne om bl.a. investeringsrammer og rapportering,” fremgår det af pressemeddelelsen.

 

 

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs