FinansWatch

Finansforbundet blåstempler Nordea-chefens luksuslejlighed

Finansforbundet har ingen problemer med Nordeas køb af en luksuslejlighed til topchef Christian Clausen, lyder det fra formand i forbundet Kent Petersen.

Foto: Finansforbundet

"Hvis det er det, der skal til, for at fastholde en så dygtig chef som Christian Clausen, så har jeg ingen problemer med det."

Sådan lyder det fra Finansforbundets formand, Kent Petersen, efter det i går kom frem, at Nordea, der for kort tid siden lancerede en omfattende spareplan, har købt en lejlighed i Stockholm for 22,5 mio. svenske kroner til topchef Christian Clausen.

”Christian Clausen er koncernchef for en af de mest velfungerende koncerner i Europa, og hvis man i bestyrelsen vurderer, at han skal have en lejlighed i den prisklasse, har jeg ikke noget problem med det,” siger Kent Petersen.

Han er dog ærgerlig over timingen.

”Jeg er godt og grundigt træt af timingen i det – at man på den ene side går ud dog melder, at man skal være 2.000 færre, fordi man har brug for at spare på omkostningerne, og så laver man det her,” siger Kent Petersen.

Han vil ikke kommentere historien fra i dag om, at to medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i dag siger til SvD Närigsliv, at de ikke kendte til prisen på lejligheden.

Nordea-bestyrelsesmedlemmer kritiserer køb af luksuslejlighed

Nordea køber luksuslejlighed til dansk topchef

Kendiskunde smækker med døren i Nordea 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs